Cum să recunoști un mincinos în câteva secunde

Nimănui nu îi place să afle că a fost mințit, însă unele persoane mint în fiecare zi. Și nu este vorba despre minciunile inofensive, spuse pentru a proteja o persoană.
Din fericire, există câteva modalități prin care poți să îți dai seama dacă ai de-a face cu un mincinos în câteva secunde. Iată despre ce este vorba!

Modalitățile prin care poți să recunoști un mincinos imediat


Cum poți să îți dai seama că omul din fața ta este un mincinos? Cuvintele sunt mai greu de descifrat atunci când vine vorba de minciuni, deoarece persoana în cauză poate repeta și controla special discursul. Când vine vorba de identificarea indiciilor, acțiunile sunt mai expresive decât cuvintele.
Printre gesturile care te ajută să identifici un mincinos se numără și:

1. O persoană care minte zâmbește mai puțin


Cercetările au descoperit că oamenii au tendința de a zâmbi mai puțin atunci când zâmbesc, mai ales bărbații. În studiul său, Paul Ekman și-a dat seama că oamenii asociază minciuna cu zâmbetul, așa că simt nevoia să reducă factorul zâmbetului. Dacă cineva zâmbește în timp ce minte, zâmbetul tinde să fie mai puțin autentic.

2. Un mincinos se scarpină pe gât


Un alt gest care îi dă de gol pe mincinoși este scărpinatul gâtului exact sub lobul urechii. Această acțiune este făcută într-un fel anume - cu degetul arătător al mâinii dominante.
Acțiunea aceasta este un semnal al nesiguranței și îndoielii, care apare atunci când o persoană nu spune adevărul.

3. O persoană mincinoasă își atinge mult fața


Plasarea unei mâini pe față reprezintă probabil unul dintre cele mai comune semne ale decepției. Acest lucru poate însemna acoperirea ochilor, frunții sau obrazului și cel mai probabil rezultă din trăsăturile copilăriei. Copiii își acoperă adesea gura, urechile sau ochii pentru a nu mai vorbi, asculta sau vedea. Aceste gesturi sunt mereu exagerate, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă devin mai rapide și mai puțin evidente, dar încă folosite.
Cu toate acestea, gesturile în cauză nu indică întotdeauna o minciună serioasă. Pot semnala faptul că persoana reține informații care, pentru unii, se poate traduce în minciuni mai mici.

4. Un mincinos își atinge nasul când vorbește


Oamenii de știință de la Fundația de Tratament și Cercetare a Mirosului și Gustului din Chicago au descoperit că nasul uman se extinde atunci când persoana în cauză minte. Acest lucru este cauzat de eliberarea substanțelor chimice, din cauza presiunii de a spune o minciună, ulterior provocând umflarea țesutului din nas.
Această inflamare poate crea o senzație de furnicături, pe care mincinosul va dori să o elimine, atingându-și astfel nasul.
iulia-mirica