Cum să prinzi un mincinos

În medie, o persoană obișnuită aude până la două sute de minciuni pe zi. Cam multe pentru o singură zi, nu? Tu poți să te uiți în ochii unei persoane și să îți dai seama dacă ai de-a face cu un mincinos? În timp ce majoritatea oamenilor pot scăpa cu câte o minciună nevinovată, există anumite semne la care poți să fii atentă. Iată cum poți să prinzi un mincinos!

Cum îți dai seama că ai de-a face cu un mincinos?


1. Limbajul corpului nu este în concordanță cu povestea pe care o auzi


Știi deja că fața unei persoane poate fi impasibilă atunci când spune o minciună. Și limbajul te poate ajuta să îți dai seama de minciuni. Cu alte cuvinte, atunci când limbajul corpului unei persoane îți transmite ceva ce vocea sa nu vrea să știi, înseamnă că minte.
Un mincinos își va atinge părul, buzele sau își va șterge transpirația. De asemenea, își va freca mâinile sau va aranja lucrurile de pe masă. Poate clipi prea repede sau deloc și evita contactul vizual. Oamenii dreptaci au tendința de a privi în sus spre stânga și invers pentru stângaci atunci când aceștia mint. Care este psihologia din spatele acestor comportamente? Sunt auto-reconfortante și ne fac să ne simțim mai bine când vine vorba de minciuni.

2. Auzi superlative inutile în conversație


Dacă ți se pare că o persoană încearcă prea tare să îți vândă ceva, acesta s-ar putea să fie un semn că minte. Când cineva folosește superlative în mod excesiv minte.
Și există și expresii care pot da de gol un mincinos. Dacă îți spune că acela este adevărul, că va fi cinstit cu tine, că este sincer, se poate sau nu să spună o minciună în momentul respectiv, dar prin aceste expresii te anunță că este o persoană care minte în mod regulat.

3. Ți se spun povești exagerate


Ultima modalitate prin care îți poți da seama dacă cineva minte sau nu? Acordă o atenție deosebită felului în care povestește lucrurile. Atunci când persoana în cauză aduce prea multe lucruri exagerate în povestirea sa, există șanse mari ca aceasta să te mintă.
iulia-mirica