Modalități prin care poți convinge o persoană încăpățânată să se răzgândească
1. Fă-o să asculte ceea ce vrei să-i spui
Stai jos, nu îi vorbi unei persoane încăpățânate atunci când este în baie și tu ești în altă cameră. Vorbește cu persoana respectivă atunci când sunteți în aceeași cameră. Încearcă să păstrezi tonul discuției profesional. Ajustează volumul și tonul vocii tale. Adu-ți aminte să vorbești din inimă și față în față.
2. Alege momentul potrivit
Este important să aștepți momentul potrivit pentru a-ți face cunoscut punctul de vedere. Dacă vorbești cu partenerul tău, lasă-l mai întâi să mănânce. Dacă vorbești cu o femeie, analizează-i starea de spirit înainte de a discuta cu aceasta. Este stresată și supărată sau zâmbitoare și calmă? Întreabă-te întotdeauna dacă este momentul oportun pentru a-ți prezenta punctul de vedere.
3. Împarte informația în segmente
O persoană încăpățânată suferă de pierderea temporară a auzului.
4. Gândește-te la punctul său de vedere
Încearcă să empatizezi și să aplici compasiune. Este greu să fii răbdătoare cu o persoană care își construiește un zid, dar încearcă să înțelegi, fără a face o psihanaliză, ceea ce vede. Dacă ai multe prieteni și îți dorești să îi vezi pe toți, o persoană singură la părinți nu va înțelege de ce vrei să te vezi cu ea o singură dată pe săptămână.
5. Fă-te înțeleasă
Nu te lăsa copleșită de atitudinea sa încăpățânată. Încearcă să vezi mai departe de aceasta și să preiei controlul asupra modului în care decurge conversația. Fără a jigni sau întrerupe, încearcă să-i observi punctul de vedere și apoi, într-un mod respectuos, arată-i că părerea sa este importantă și cere-i să-ți respecte părerea.
6. Respiră adânc
Discuțiile cu o persoană încăpățânată pot fi obositoare. Simți că mergi pe coji de ouă și că orice spui este greșit. Dar încearcă să ai răbdare, pentru că schimbarea atitudinii vine în timp, nu imediat. Determinarea și persistența sunt două trăsături de caracter de care ai nevoie atunci când ai de-a face cu o persoană încăpățânată.