Cum reduci stresul indus de știrile despre COVID-19 în timp ce rămâi informată

Expunerea excesivă la știrile despre pandemie și tonul alarmant pe care îl adoptă multe surse de informare îți pot afecta starea de spirit. Iată câteva metode de a reduce consumul de știri, recomandate de o expertă.

Incertitudinea care predomina de mai bine de doua luni poate fi coplesitoare. Supraexpunerea la stirile despre pandemie si tonul alarmant pe care il adopta multe surse de informare iti cresc nivelul de stres si iti afecteaza echilibrul interior. Ar trebui sa te decuplezi de la sursele de informare, dar trebuie sa faci acest lucru intr-un mod inteligent, fara sa ramai neinformata.

Aditi Nerurkar, specialista in medicina functionala si integrativa la Harvard Medical School, are cateva sfaturi pentru limitarea consumului de stiri despre criza COVID-19.

 

De ce nu putem renunta la stiri


Spiritul de conservare este un proces natural, biologic.

„Noi, oamenii, avem nevoie de informatii pentru a ne proteja. De aceea, chiar si atunci cand stirile sunt negative, continuam sa le citim”, explica Nerurkar.

Este important sa ramanem informati, dar cand urmarim stirile timp de trei ore sau mai mult pe zi, acestea devin daunatoare, chiar daca initial procesul de informare era benefic. „E ca si cum ai face miscare. E buna pentru tine, corect? Dar daca ajungi sa o faci cate patru ore pe zi, devine nesanatoasa”, spune ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro