Depresia anulează orice voință de a face ceva, inclusiv aceea de a mânca, însă știi că trebuie să faci ceva. Ce să mănânci când suferi de depresie și nu te simți în stare să faci nimic în acest sens?
Pofta de mâncare poate să fie influențată de starea ta emoțională, astfel că pentru persoanele cu tulburări mentale, mâncarea poate să fie un chin constant, scrie pentru skillet.lifehacker.com o persoană care a trecut prin aceste momente îngrozitoare. Depresia, anxietatea și tulburările de alimenație vin adesea mână în mână, astfel că este o luptă teribilă pentru persoana în cauză.
Ce să mănânci când suferi de depresie
Iată care sunt soluțiile oferite de cineva care a trecut prin aceste stări. Poate anumite soluții te pot ajuta să îți ușurezi viața:
Nivelul 0: mai ușor decât un duș
Depresia se manifestă în mod diferit la fiecare persoană, însă există un simptom care apare în general la oricine, și anume dificultatea de a te mobiliza să faci un duș. Este de la sine înțeles că odată aflată în această situație, numai ideea că ar trebui să-ți pregătești ceva de mâncare poate să fie extenuantă.
Astfel că, aceste sugestii oferite te pot ajuta să găsești soluțiile cele mai simple ca să te hrănești, iar acestea implică un efort mai mic decât acțiunea de a face un duș. Dacă îți permiți, poți să comanzi mai multă pizza, iar ceea ce nu mănânci să pui în folie alimentară și la congelator. Astfel vei avea oricând la îndemână o soluție rapidă pentru care nu trebuie să faci un efort prea mare. O altă alternativă ar fi să ai în congelator semi-preparate pe care le poți folosi rapid. De asemenea, orezul fiert simplu și amestecat cu sos de soia și puțin unt poate să fie o soluție bună și nu necesită mult efort pentru a-l prepara.
Nivelul 1: la fel de ușor precum un duș
Uneori, doar ideea de a scoate o mulțime de ustensile pentru gătit te poate da înapoi și îți anulează orice dorință de a prepara ceva de mâncare. Dacă folosești o tigaie și o farfurie, atunci lucrurile parcă nu mai sunt atât de complicate.
Poți să te bazezi pe preparatele cu ou care sunt consistente și furnizezi corpului proteine. În plus, acestea se fac rapid și destul de ușor. Ochiurile cu un toast cu unt sau pentru un bol de orez pot să fie rapide și asigură sațietate. De asemenea, legumele congelate pe care le poți face extrem de rapid și le poți consuma cu orez pot să fie o altă opțiune rapidă pentru o masă hrănitoare.
Popcornul se face rapid, iar dacă îl prepari de la zero din boabe de porumb asigură fibre și îi poți adăuga brânză pentru proteine și grăsimi.
Nivelul 2: mai greu decât un duș
În zilele în care te simți mai bine și reușești să faci un duș, poate te simți în stare să faci ceva mai complicat de mâncare. Dacă te simți în stare să cureți și să tai legume, atunci prepară-le la cuptor stropite cu puțin ulei, deoarece sunt delicioase.
De asemenea, o supă cremă de roșii, mazăre, broccoli nu necesită prea mult efort, deoarece le lași sub capac și le pasezi cu blenderul la final. Dacă ai poftă de ceva dulce, poți să faci o prăjitură în cană. Doar amestecând într-o cană 3 linguri cu făină, 3 linguri cu zahăr, 2 linguri cu lapte, 2 linguri cu ulei vegetal, 1 linguriţă cu praf de copt, 1 ou, zahăr vanilat, o jumătate de banană şi o lingură cu pudră de cacao. Se face în 7-10 minute la cuptorul cu microunde sau o laşi la cuptorul obişnuit 15-20 de minute până când creşte.
Posteaza comentariu