Ce să faci când te simți singură

Cât de des te simți singură? Singurătatea poate apărea atunci când ești doar tu în casă sau chiar și atunci când ești înconjurată de alți oameni.
Chiar dacă ești într-o relație fericită, există posibilitatea să te simți singură din când în când. Din fericire, există mai multe lucruri pe care le poți face atunci când te simți singură. Iată ce spun experții!

Lucruri pe care poți să le faci când te simți singură

1. Alcătuiește o listă cu lucruri de făcut înainte de a te simți singură


În loc să aștepți până când te vei simți singură, Lisa Bahar, terapeut de familii și căsnicii, recomandă să faci o listă cu activități. Este foarte puțin probabil să îți vină inspirația atunci când ești singură.
Sugestiile includ activități și lucruri care te fac să te simți mai bine din punct de vedere emoțional. Poți încerca un puzzle, să alergi, să mergi cu bicicleta, să înoți, să faci o vizită la un muzeu etc. Poți chiar și să îi scoți câinele vecinului la plimbare. În plus, ascultă muzică, pentru a-ți spori legătura cu emoțiile și viața.

2. Creează ceva


Întotdeauna te simți mai bine după ce creezi ceva, fie că este o poezie sau un desen. Actul creației îți poate ameliora singurătatea.
Orice activitate creativă te poate ajuta - scrisul, desenatul, cântatul. Atunci când creăm ceva din nimic, facem mici alegeri care reușesc să umple acel spațiu gol. Iar când creezi, te conectezi cu sinele tău.

3. Meditează


Ai meditat vreodată? Nu este la fel de greu pe cât sună și te poate ajuta cu adevărat dacă te simți singură. Stai liniștită și meditează asupra locului în care apare senzația în corp - în stomac, în piept, în gât. Odată ce scanezi tot corpul, respiră adânc și încearcă să calmezi zona care are nevoie. 

4. Fă mișcare


Exercițiile fizice te pot ajuta să ameliorezi sentimentul de singurătate. Atunci când ne simțim singuri, ajungem să petrecem mult timp în capul nostru, gândindu-ne la modul în care ne simțim, iar perioadele de singurătate sunt corelate cu izolarea și inactivitatea.
Endorfinele naturale eliberate prin mișcare te ajută să te simți mai bine, iar concentrarea necesară în timpul exercițiilor fizice te împiedică să te mai pierzi în gânduri. Poți merge la sală, dansa acasă, ieși la o plimbare cu animalul de companie, face yoga sau mișca în orice fel te simți mai bine pentru a elibera endorfinele.
iulia-mirica
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorela pe 23 Sep 2017, 19:01
    DA

    Este mult mai grava o singuratate in doi decit in unul... Doamne ai mila!

    0
    0

  • liliana iacob pe 23 Sep 2017, 11:36
    singuratate in doi

    Mi-a placut ce am citit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod