4 motive pentru care să aștepți înainte de a posta ceva în rețelele sociale

În lumea aceasta din ce în ce mai digitală, simțim câteodată presiuna socială și concurăm cu prietenii noștri când vine vorba de a posta ceva în rețelele sociale.

Dar iată de ce ar trebui să aștepți înainte de a posta ceva în rețelele sociale!

Motivele pentru care ar trebui să aștepți înainte de a posta în rețelele sociale

1. Criticii îți vor transmite sentimente negative


Gelozia este cea mai urâtă trăsătură. Nu toți cei care te urmăresc pe social media îți doresc binele. Unii oamenii te invidiază pentru că faci lucrurile mai bine decât ei. Aceștia vor încerca să te descurajeze, să te facă să crezi că visurile tale sunt de neatins și îți vor transmite sentimente negative.
Asigură-te că le spui obiectivele tale doar persoanelor care te vor ajuta să le atingi.

2. Competiția îți va fura ideile


Există competiție în absolut orice industrie, fie ea creativă sau altfel. Știi sentimentul acela pe care îl ai când spui o glumă, dar altcineva o spune mai tare și toată lumea izbucnește în râs? Sau sentimentul acela când îi spui cuiva o idee de-ale tale și face ceva asemănător ulterior? Încearcă să-ți protejezi ideile. Te vei enerva foarte tare dacă vezi că o altă persoană are succes cu viziunea ta.

3. Nu trebuie să știe toată lumea ce faci


Doar pentru că nu e în social media, nu înseamnă că nu e real. Poți păstra pentru tine unele realizări.
Ai primit o promovare la muncă. A mers perfect o prezentare. Ai slăbit 3 kilograme într-o săptămână. Ghici ce! Realizările tale nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că ești singura persoană care știe de ele. Trebuie să înveți să îți găsești validarea în interior. De asemenea, trebuie să îți dai seama că nu trebuie să le dovedești celorlalți oameni nimic.

4. Se întâmplă lucruri pe care nu le poți anticipa


Să spunem că pleci de la un interviu și ai făcut o impresie foarte bună. Ai răspuns perfect la fiecare întrebare, i-ai dat pe spate pe angajatori cu ideile tale creative și ați negociat chiar și salariul.
Ești entuziasmată și le povestești prietenilor și membrilor familiei. După care primești e-mailul în care ești anunțată că a fost ales alt candidat mai potrivit pentru poziția respectivă. De multe ori, prietenii și familia ne vor reafirma valoarea. Pe de altă parte, dezamăgirea nu poate fi diminuată. Ne temem să le spunem tuturor că nu am fost suficienți de buni pentru poziția respectivă. Dacă nu le poți spune oamenilor și aceste situații care te trag în jos și nu vrei să explici de ce nu ai primit jobul, mai bine aștepți până semnezi contractul înainte de a face cunoscut entuziasmul în social media.
iulia-mirica