Din fericire, există modalități practice de a face acest lucru în mod eficient. Iată câteva dintre acestea!
Simți că viața ta este complicată? Nu îți mai sabota relațiile
1. Fă-ți cunoscute standardele și valorile la începutul relației
Trebuie să știi ce e important pentru tine și să comunici de la începutul relației. Un cuplu poate să aibă o relație de cinci ani și abia după să apară problemele majore. Cu toate acestea, o analiză mai atentă poate arăta că problemele nu au apărut recent. De fapt, baza celei mai comune probleme poate că a apărut la începutul relației. Acest lucru se întâmplă când partenerii dintr-un cuplu nu își comunică valorile și standardele la începutul relației. Inițial, erau îndrăgostiți unul de altul. Iar acest lucru v-a făcut să ignorați comunicarea cu privire la una dintre cele mai importante părți ale unei relații sănătoase: valorile și standardele.
Problema este că atracția nu este sustenabilă, deoarece dinamica acestei relații și valorile voastre nu sunt compatibile.
Pe termen lung, apar resentimentele, deoarece partenerul tău pare să nu mai aibă timp pentru tine. Apoi te întrebi de ce vă sabotați relația, având în vedere că vă certați adesea din cauza acestor probleme. Depinde de tine să comunici valorile importante în primele etape ale relației tale. Dacă vrei să nu mai sabotezi relațiile, trebuie să îți comunici clar dorințele și nevoile. Dacă te aștepți ca partenerul tău să îți cunoască nevoile în mod miraculos, fără să i le comunici în mod clar, este posibil să fii în mod constant dezamăgită atunci când acestea nu sunt satisfăcute. 2. Respectă-i limitele și asigură-te că sunt respectate și ale tale în schimb
La fel ca valorile, limitele ar trebui să fie clar definite. Poate că partenerii dintr-un cuplu au limite diferite în ceea ce privește viața socială.
Poate că unul dintre parteneri vrea să petreacă mai mult timp cu celălalt, iar celălalt partener vrea să aibă mai mult timp liber. Nicio cerință nu este greșită. Doar sunt limite diferite. Problemele nerezolvate pot duce la despărțiri. Trebuie găsită o modalitate eficientă de a fi respectate limitele într-o relație, în acest fel evitând sabotarea. Este important să reții că fiecare partener trebuie să aibă suficient timp pentru propriile nevoi. 3. Concentrează-te pe calitățile pe care le iubești la partenerul tău
Este ușor să te lași pradă gândirii negative și să permiți nervilor să devină punctul principal din relația ta. Acest lucru poate reprezenta începutul sfârșitului și poate ajunge să saboteze relația dacă nu iei măsuri imediate. În ceea ce îl privește pe partenerul tău, este important să te concentrezi pe calitățile pe care le apreciezi la el.
Cu cât te gândești mai mult la aceste lucruri, cu atât mai puțin o să scoți în evidență lucrurile care te deranjează la partener. Acest lucru este datorat faptului că există o parte a creierului care te face să observi mai mult lucrurile la care te concentrezi.Când recunoști în mod constant calitățile partenerului tău, acesta își va echilibra comportamentul în această direcție mai mult, deoarece este activat centrul recompenselor în creierul său. Sunt eliberate dopamina și oxitocina, hormonii care ne fac să ne simțim bine și ne motivează să facem acțiuni similare, pentru a activa și alte recompense. Trebuie doar să îți aduci aminte să fii sinceră când vine vorba despre aceste încurajări. Oamenii își dau seama când un comentariu este forțat sau fals, iar acest lucru va avea un efect negativ, care va sabota relația.
Laudele și aprecierea ar trebui exprimate exact în momentul în care sunt simțite.Mulți oameni sunt de părere că ar trebui să își ignore emoțiile și să se bazeze pe logică pentru a avea succes. Dar ignorarea puterii emoționale reprezintă doar o modalitate de a sabota relațiile. Nu poți ignora biologia, însă poți învăța cum să o valorifici mental, emoțional și fizic.
Posteaza comentariu