„Sufar de anxietate”. „Am… cum ii zice? Un fel de anxietate?”.
Ambele replici sunt folosite: prima de catre persoane care au studiat cu atentie subiectul, care se tem de o posibila tulburare si sunt gata sa isi puna singure un diagnostic, iar a doua de persoane care nu iau in serios problemele legate de psihic, dar au auzit sau au citit ca, de cand cu pandemia, toata lumea are anxietate.
Situatia este mult mai serioasa decat se prezinta. Anxietatea este reala si, netratata, se dezvolta in depresie.
Si pentru ca, intr-adevar, pandemia ne-a afectat pe toti, pe unii mai mult, pe altii pe moment, am vrut sa aflam de la un specialist ce este mai exact anxietatea si care sunt semnele pe care nu ar trebui sa le ignoram.Ce este anxietatea?
“Anxietatea este pretul pe care noi oamenii il avem de platit pentru ca avem capacitatea de a ne imagina viitorul. Mintea noastra face asta, se poate duce in viitor si la fel se duce si in trecut”, spune Diana Lupu.
“In anxietate, petrecem foarte mult timp gandindu-ne la viitor, fapt ce ne-a ajutat sa supravietuim la un moment dat, pentru ca, gandindu-ne la ce s-ar putea intampla, ne-a ajutat sa construim scenarii astfel incat sa putem face schimbari in prezent pentru a ne proteja si pentru a evita anumite situatii.
Functia anxietatii este tare buna. Ca si tristetea, ca si frica, fiecare vine cu cate un cadou pentru noi. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Posteaza comentariu