Este un domeniu de studiu care reunește diferite elemente, inclusiv cele întâmplătoare și cu probabilități mai mici, pentru a evidenția corelația dintre numere și evenimente. Iată care sunt concluziile cu privire la numerele norocoase și cele ghinioniste!
De ce credem că există numere norocoase și numere ghinioniste?
Sunt considerate numere norocoase acelea care au avut, de-a lungul istoriei, un impact pozitiv asupra vieții oamenilor. Numerele nu acționează neapărat în mod direct, dar prezența lor într-un fel sau altul a asigurant liniștea, pacea sau încrederea oamenilor. Se crede că au un efect pozitiv. Mai mult, aceste numere norocoase au anumite proprietăți matematice, care le fac unice. Aceste numere se repetă în natură în diferite tipare și se consideră că stau la baza vieții.
Numărul 7, de exemplu, este considerat unul dintre cele mai norocoase numere din toate culturile.
Acesta este cel mai căutat număr când ai nevoie de noroc. Dar care este semnificația sa? Aceasta provine din observațiile culturale și asocierea lor cu numerele. Există șapte culori în curcubeu. Există șapte note muzicale. Crearea lumii a durat șapte zile. Cultura japoneză vorbește despre șapte zei norocoși. În plus, există șapte păcate capitale, șapte chakre în hinduism. Numărul trei este Sfânta Treime, în timp ce numărul 4 simbolizează lumea materială. Iar 7 este suma acestora.În mod similar, numărul 5 este considerat norocos în mai multe culturi, iar unele asociații sunt incredibile. Oamenii au 5 simțuri. Avem cinci degete la mâini și cinci la picioare.
Steaua de mare are o simetrie în cinci. Aceste elemente adaugă credibilitate norocului.Numerele ghinioniste, pe de altă parte, au evoluat prin asociații obișnuite cu aspectele negative ale umanității. Acestea sunt într-o oarecare măsură diferite de la persoană la persoană, dar există și numere considerate ghinioniste pentru civilizații.
Se crede că au avut un impact negativ asupra vieții noastre. Prezența lor sugerează un anumit nivel de incertitudine, iar oamenii au găsit nenumărate dovezi pentru a le corela cu ghinionul.
Numărul 13, de exemplu, este considerat un semn rău în diferite culturi și tradiții. Unii consideră că este o superstiție în care cred, iar alții cred cu adevărat că este un număr ghinionist.
Cea de-a 13-a persoană de la Cina cea de Taină a fost Iuda, care l-a trădat pe Iisus. Există o serie de clădiri unde nu există etajul 13. Vineri, 13, este un alt exemplu de semn rău asociat cu numărul 13.În estul globului, numărul 4 este considerat ghinionist. Motivul este că modul în care numărul 4 este pronunțat în Japonia este similar cu cel în care se citește moartea, ceea ce îi face pe oameni să asocieze acest număr cu ghinionul. Cei patru călăreți ai Apocalipsei sunt un alt simbol al răului.
Multe asocieri sunt derivate din observații de-a lungul timpului. Dovada că un număr este norocos sau ghinionist nu se bazează pe corelații substanțiale, ci pe interpretări subiective ale concidențelor care se suprapun cu numerele menționate.
Dar și ceea ce cred oamenii acționează ca un placebo când vine vorba de alegerea unui număr norocos sau ghinionist. Unii oameni sunt ferm convinși că 13 este numărul lor norocos, așa că îl văd ca pe un număr bun. Prin urmare, aspectul subiectiv joacă un rol important. Este vorba despre perspectivă și anumite teorii corelate. Este vorba doar despre credința personală a fiecăruia.