Relația dintre noi și o entitate mai mare ne face să căutăm răspunsuri despre infinit. În momentele de stres intens emoțional, mental sau fizic, omul caută adesea un înțeles transcendent, adesea prin natură, muzică, arte sau o serie de credințe filosofice. Acest lucru duce adesea la un set larg de principii care transcende toate religiile.
Cum poate fi definită spiritualitatea?
În timp ce spiritualitatea și religia rămân diferite, uneori termenii sunt folosiți interschimbabil. Acestă lipsă de claritate la nivelul definițiilor duce adesea la dezbateri.
Se presupune că spiritualitatea unei persoane duce la formarea unei religii? Este nevoie ca o persoană spirituală să fie religioasă? Prin anumite acțiuni, o persoană poate părea religioasă din exterior, însă poate să nu aibă niciun principiu fundamental al spiritualității. În sens larg, spiritualitatea poate include și religia pentru unele persoane, dar există și fără o conexiune cu vreo credință anume.Ce este spiritualitatea?
Căutarea spiritualității, legătura oamenilor cu ceva atemporal, îi trimite pe oameni să rătăcească pe căi care oferă rezultate nesatisfăcătoare. Oamenii aleg o statuie care seamănă cu un strămoș și se roagă la aceasta.
O bucată de piatră sau de rocă reprezintă relația personală și intimă a unora cu tărâmul spiritual. În timpul secolelor IV și V, Atena era un centru cultural vital, cu o universitate faimoasă în întreaga lume. Locuitorii din Atena erau fermi și rigizi în spiritualitatea lor, precum și în reverența divinității lor. Cu toate acestea, locul de întâlnire al Consiliului Areopagus, organismul suprem în materie judiciară și legislativă, conținea un altar cu inscripția: UNUI ZEU NECUNOSCUT.Indiferent dacă spiritualitatea este căutată prin experiențe religioase păgâne, prin experimente psihice sau prin capacitățile ascunse ale oamenilor, rezultatele sunt dezastruoase.
Pe lângă cultele religioase, există o practică în domeniu cosmic spiritual, în care omul încearcă să stabilească contactul cu ființele spirituale. În mod ironic, încercând să obțină liniștea și inspirația, oamenii își predau sufletul astrologiei, meditației, controlului minții. Se crede că adevărata spiritualitate implică o încredere zilnică în Cel care ne-a creat. Iisus este imaginea Dumnezeului invizibil, primul născut al întregii creații. Nu este vorba despre o religie care stabilește un set de reguli sau tradiții. Spiritualitatea nu este atinsă printr-o valoare umană. Este vorba despre o relație pe care Dumnezeu o oferă, o viață eternă alături de El.
Posteaza comentariu