6 motive pentru care alergarea te face o persoană mai bună

În mod cert asigură arderea mai rapidă a caloriilor și reconturarea siluetei, dar alergarea are efecte benefice și asupra caracterului tău. Află cum te schimbă și de ce te face mai generos și mai rezistent în plan emoțional.
Deși se știe deja că alergarea stimulează metabolismul, reduce riscul de cancer, previne fracturile și protejează încheieturile, avantajele acestui tip de mișcare nu se limitează la cele fizice. Alergarea este benefică pentru comportament în general și reglarea intensității reacțiilor. „Alergarea frecventă poate scoate la lumină sau evidenția mai clar anumite trăsături de caracter. Acest sport îți arată de ce ești capabil la nivel fizic, dar pornind de la obiectivele îndeplinite vei avea succes în toate domeniile”, a declarat dr. Michael Sachs, profesor de la Universitatea Temple pentru www.runnersworld.com.

 
Iată cum te poate transforma alergarea într-o persoană mai bună:

 
1. Creșterea rezistenței la nivel psihic

Această activitate îți crește încrederea în forțele proprii. „Când alerg sunt sigură că pot face orice îmi propun.
Perseverența care este necesară pentru practicarea acestui sport te face încrezător în șansele tale și îți arată că poți depăși orice obstacol”
, a declarat Andrea Hanson, antrenoare cu scleroză multiplă pentru www.runnersworld.com.

 
2. Aprecierea provocărilor sau a situațiilor dificile

Alergarea creează o liniște interioară și te ajută să-ți regăsești reperele de bază chiar dacă în jurul tău este haos. Sportul îți furnizează un mecanism de adaptare și te va determina să apreciezi toate aspectele drumului spre succes, chiar și pe cele mai puțin plăcute. În acest mod vei realiza că viața este importantă în fiecare clipă, nu numai în momentele de succes. Chiar și atunci când ești la jumătatea drumului spre obiectivele tale te poți bucura de ce ai obținut până acum, precum și de competiția permanentă în care te afli cu tine însuți, nu cu rezultatele celorlalți.
Nu contează numai finalul, ci și calitatea călătoriei tale până când îți atingi un vis.

 
3. Crearea posibilității de schimbare

Dacă practici alergarea vei conștientiza că ai control asupra felului în care te simți. Slăbirea și reconturarea siluetei te vor inspira pentru a-ți mobiliza energia în mod pozitiv și a face schimbări utile în viața profesională și personală.

 
4. Stimularea creativității

„Atunci când alergi pe trasee pe care le cunoști foarte bine îți poți lăsa mintea liberă și vei deveni din ce în ce mai creativ când trebuie să rezolvi o problemă”, potrivit dr. Sachs.
„Cu cât problemele sunt mai dificile, cu atât alerg o distanță mai mare. Îmi amintesc că odată am alergat 28km pentru a găsi rezolvarea în cadrul unei negocieri complicate pentru încheierea unui parteneriat.
Dacă sar peste o zi de alergare simt că nu pot gândi clar și este posibil să iau decizii pripite. Cred că alergarea îți dechide mintea și te face să vezi mult mai clar toate argumentele și detaliile de care trebuie să ții cont”
, a spus Chris Poelma, din Georgia, pentru www.runnersworld.com.

 
5. Controlul ego-ului, readucerea umilinței și a bunătății în centrul propriei ființe

Atunci când alergi pot interveni diferite obstacole, de exemplu accidentările, îmbolnăvirile, vremea rea sau terenul problematic. Acești factori vor periclita progresul și ameliorarea performanțelor chiar și în cazul atleților, dar cel mai important lucru este că vei înțelege că nu ești imun în fața greutăților. „Alergarea aduce o limitare benefică a ego-ului”, spune dr. Sachs.

 
6. Creșterea puterii de afirmare

Dacă îți este teamă să-ți expui propriul punct de vedere sau ajungi să fii mereu de acord cu argumentele celorlalți pentru a evita orice confruntare, alergarea poate fi soluția naturală pentru a conștientiza că tot ceea ce crezi contează.
Vei învăța să ai grijă de tine în primul rând și îți vei ameliora relațiile cu cei din jur prin afirmarea propriilor idei, având contribuții semnificative la interacțiunea zilnică. Comunicarea autentică necesită transmiterea propriilor convingeri și dorințe și nu se poate restrânge la acceptarea tacită a propunerilor sau proiectelor celorlalți.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.