Sportul are o importanță crucială pentru sănătatea noastră. Cu cât facem mai multă mișcare cu atât vor funcționa mai bine toate mecanismele din interior, împiedicând apariția problemelor medicale. Ceea ce poate nu am luat în considerare până acum este tocmai faptul că aceste beneficii ale exercițiilor fizice sunt mult mai extinse, astfel că persoanele care suferă de anxietate pot să-și amelioreze simptomele dacă fac mișcare.
Un program de exerciții fizice respectat cu strictețe s-a dovedit a fi foarte util pentru sănătatea creierului, în special în cazul ameliorării stărilor de anxietate, scrie site-ul Goal Cast, citând un studiu apărut recent.
În urma unei cercetări realizate de Unversitatea Princeton s-a constatat că activitatea fizică stimulează producerea unor celule noi la nivelul creierului, în vreme ce alte studii sugerează că sportul stimulează anumite zone ale creierului să producă acele substanțe care ne dau o stare de fericire și mulțumire.
Orice formă de activitate fizică este benefică, însă specialiștii le recomandă pe acestea cinci ca fiind cele mai eficiente în combaterea stărilor de anxietate.
Exerciții care combat anxietatea
Chiar și o plimbare de 8 kilometri în pas alert poate să faci mai multe minuni decât o mulțime de terapii și medicamente, explică specialiștii.
1. Jogging
Multe persoane apelează la alergare pentru a combate anxietatea. Jogging-ul efectuat cu regularitate are efect benefic asupra inimii, dar și asupra creierului, deoarece determină eliberarea endorfinelor, acele molecule ale fericirii, după cum mai sunt numite aceste substanțe.
Astfel, studiile au arătat că dacă alergăm cu regularitate, simptomele depresiei și ale anxietății se ameliorează. 2. Yoga
Este al doilea timp de activitate fizică recomandată pentru a combate anxietatea. Beneficiile aduse de yoga au fost de nenumărate ori demonstrate, iar efectul pe care-l are asupra creierului este unul care nu poate să fie contestat. Yoga este o formă excelentă de mișcare care combate anxietatea, deoarece încorporează meditația, tehnicile de respirație, echilibrul și forța în exerciții pe care le poți face oriunde. Toate acestea au un efect spectaculos asupra creierului și reduc simptomele cauzate de stres, anxietate și depresie.
3. Dansul
Dansul îți va da întotdeauna o stare de bine oricât de supărată ai fi. Fie că dansezi singură într-o cameră ca să te poți desfășura după pofta inimii sau într-un club, s-a constatat că dansul face minuni asupra stării psihice.
El poate să combată anxietatea și poți să-l practici ori de câte ori simți nevoia. În plus, este antrenant și foarte distractiv. Un studiu a arătat că dansul poate să amelioreze stările de anxietate mult mai rapid decât o fac alte forme de activitate fizică. 4. Drumețiile prin pădure sau pe munte
Hiking-ul sau drumețiile prin pădure sau pe munte constituie unul dintre cele mai bune exerciții pentru creierul nostru. Petrecerea timpului în natură și mersul în pas alert ne eliberează de stres și anxietate. Chiar și câteva ore petrecute în natură, departe de tehnologia modernă pot să ne îmbunătățească considerabil starea psihică. Drumețiile pe munte/în pădure combină exercițiul fizic cu petrecerea timpului în natură, fiind una dintre cele mai bune metode de a combate anxietatea.
5. Antrenamentul cu greutăți
Este intens și dificil, de aceea nu poate să fie asociat imediat cu o stare de bine. Însă, antrenamentul cu greutăți s-a dovedit a fi extrem de util persoanelor care suferă de anxietate și stres.
Satisfacția pe care o obții după ce ai terminat un antrenament cu greutăți este una foarte mare și îți conferă o stare de bine. Însă, acest lucru se poate obține după ce faci cu regularitate acest tip de antrenament și capeți puțină rezistență. Prin urmare, indiferent de exercițiile pe care alegi să le faci este foarte important să reții că activitatea fizică efectuată cu regularitate combate anxietatea.
Posteaza comentariu