Graba constantă de a ajunge mai repede la ceea ce îți dorești sau de a obține diferite lucruri într-un timp cât mai scurt te poate face să uiți să-ți trăiești viața și să te bucuri de tot ce ai chiar acum. Nu mai găsești timpul necesar pentru a te ocupa de ceea ce-ți place și deodată te trezești că ai dulapurile sau bucătăria pline de lucruri pe care nu le vrei și de care nu ai deloc nevoie?
Este momentul să elimini dezordinea și să evaluezi ce trebuie să păstrezi pentru a te simți bine și a elimina emoțiile negative. Nu trebuie să faci schimbări majore, ci să realizezi acțiuni care au un efect rapid pentru ameliorarea stării de spirit, a gradului de confort și a stării de liniște interioară.
Eliminarea lucrurilor inutile și focalizarea pe ceea ce contează reprezintă un proces cu valoarea terapeutică pentru corp, minte și suflet. Odată ce renunți la ceea ce te deranjează vei putea fi mai sănătos și mai fericit.
Iată ce schimbări trebuie să faci pentru a deveni mai optimist:
1. Renunță la obiceiurile care îți fac rău
O viață mai liniștită înseamnă și un ritm mai sănătos, care nu include obiceiuri care îți pot pune în pericol starea de bine și echilibrul organismului. Renunță la fumat pentru că îți poate cauza probleme grave atât ție, cât și celor dragi datorită fumatului pasiv. De îndată ce elimini țigările vei constata că și mâncarea are un gust mai bun, nu vei mai avea probleme cu mirosul neplăcut al respirației, iar zâmbetul tău va fi mai strălucitor.
Vei avea un apetit mai intens, dar este suficient să începi să faci mișcare pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus.Elimină alimentele procesate și produsele de patiserie și începe să consumi exclusiv variante naturale, care îți furnizează multe vitamine și minerale pentru un plus de energie.
2. Petrece timp cu persoanele care te inspiră, nu cu cele care îți fură energia
De foarte multe ori vei avea tendința de a încerca să ameliorezi relațiile cu cei din jur, chiar și atunci când nu îți aduc nimic pozitiv. Perseverența este utilă, dar nu și în cazul în care te epuizezi pentru că îți dedici energia unui obiectiv care nu poate fi realizat. Dacă o relație de prietenie nu funcționează nu înseamnă că trebuie să-i dedici timp triplu, ci pur și simplu că persoana respectivă nu va avea un rol de durată în viața ta.
Rezervă timp pentru a-l petrece în compania persoanelor care te fac să zâmbești și să te simți apreciat și evită-le pe cele care îți provoacă dezamăgire.
Este esențial să râzi, să te simți mulțumit, să ai încredere în prietenii și în familia ta și să le împărtășești toate lucrurile bune care ți se întâmplă.
3. Fă curat în dulap și aruncă hainele pe care nu le mai porți
Poate îți place să mergi des la cumpărături, dar va fi foarte deranjant să observi că aveai deja un obiect vestimentar asemănător după ce te întorci. Nici nu te vei simți bine dacă trebuie să înghesui toate lucrurile pentru că nu mai ai loc sau dacă vei fi nevoit să dublezi numărul de umerașe. Este indicat să faci curat în dulap la fiecare 6-8 luni și să păstrezi numai hainele care arată bine și pe care ești sigur că le porți și că îți plac în continuare.
Nu ai de ce să te simți vinovat pentru că hainele nepurtate ocupă spațiul în mod inutil.
Le poți da altor membri ai familiei sau le poți dona persoanelor care au nevoie de ele, iar de îndată ce îți eliberezi dulapul vei realiza mult mai ușor de ce ai nevoie cu adevărat. Bineînțeles că vei avea din nou spațiu pentru alte ținute interesante!
Posteaza comentariu