Cum reacționează creierul tău când simte uleiuri esențiale?
Multe persoane sunt diagnosticate cu tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate, depresie, anxietate și tulburări de somn. Multe persoane vizitează cabinetele doctorilor în fiecare an din cauza efectelor secundare ale medicamentelor pe care le folosesc acești pacienți, inclusiv simptome depresive sau anxietate crescută, ceață mentală, confuzie, palpitații, amețeli, spasme musculare, convulsii, ticuri și psihoze. În ciuda acestor efecte secundare și a numeroaselor avertismente, multe persoane continuă să folosească aceste tratamente medicamentoase.
Poate că ar trebui să începem să abordăm cauzele care stau la baza acestor probleme emoționale, cum ar fi dieta incorectă, traumele, toxicitatea și deficiențele nutriționale. Iar medicamentele din plante au proprietăți care nu ar trebui neglijate.
Studiile au demonstrat că uleiurile esențiale pure sunt medicamente puternice din plante, care au o gamă largă de aplicații pentru bunăstarea emoțională, inclusiv pentru depresie.
Uleiurile esențiale sunt extrase dintr-o plantă prin distilare atentă la aburi, ulterior fiind presate la rece. Acestea sunt extrase din multe părți ale plantelor, inclusiv flori, scoarțe, tulpini, frunze, rădăcini și fructe. 15 uleiuri esențiale și efectul lor asupra creierului
Uleiul esențial de bergamotă: stimulează sentimentele de bucurie și nivelul de energie.
Uleiul esențial de fenicul: îmbunătățește motivația și stima de sine.
Uleiul esențial de portocală și mandarină: induce sentimente de bucurie, vigilență și calm.
Uleiul esențial de mentă: oferă o stare de spirit bună, îmbunătățește concentrarea și ameliorează durerile de cap.
Uleiul esențial de lemn de santal: îmbunătățește claritatea mentală și induce o stare de calm.
Uleiul esențial de cimbru: relaxează corpul și mintea, ameliorează depresia și îmbunătățește starea de spirit și memoria.
Uleiul esențial de vanilie: tratează în mod eficient tulburarea obsesiv compulsivă și ameliorează depresia.
Uleiul esențial de mușețel: este relaxant, ajută la calmarea nervilor și îmbunătățește calitatea somnului.
Uleiul esențial de lavandă: induce o stare de calm, îmbunătățește starea de spirit și ajută în cazul insomniei. Există din ce în ce mai multe dovezi care sugerează că uleiul de lavandă ar putea fi un medicament eficient în tratarea mai multor tulburări neurologice.
Uleiul esențial de lemn de cedru: induce somnul, stimulează sentimentele de fericire și de calm.
Uleiul esențial de Ylang-Ylang: îmbunătățește starea de spirit și reduce anxietatea.
Uleiul esențial de tămâie: elimină sentimentele negative și facilitează concentrarea și starea de calm.
Uleiul esențial de chimion: are efect calmant, încurajează gândirea pozitivă, armonia și stimulează energia.
Uleiul esențial de salvie: îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul, dă un sentiment de siguranță.
Uleiul esențial de vetiver: reduce stresul, induce o stare de somnolență, îmbunătățește răbdarea, concentrarea și echilibrul emoțional.
Cum ar trebui să alegi uleiurile organice?
Uleiurile organice de la companii de renume sau realizate acasă sunt cele mai bune. Ai nevoie de un ulei pur, organic și autentic pentru a reduce probabilitatea reacțiilor adverse și pentru a te asigura că acționează cum ar trebui.
Unele uleiuri ar trebui diluate.
Cele bogate în aldehide și fenoli ar trebui să fie întotdeauna aplicate cu un ulei cum ar fi cel de migdale, de cocos sau de avocado. Amestecarea uleiurilor iritante cu altele poate reduce reacțiile adverse.Uleiurile esențiale nu au întotdeauna același efect asupra persoanelor diferite. Un ulei poate relaxa o persoană și induce reacția opusă pentru alta. Fiecare persoană este construită diferit. Persoanele care suferă de diferite alergii la plante ar trebui să fie atente să nu aibă o reacție similară și în cazul uleiurilor.