Dacă ai senzația că nu ai deloc abilități utile și că nu vei reuși să obții ce ți-ai propus să știi că ai putea fi aproape de depresie. Nu abandona lupta, ci învață să observi viața și toate întâmplările care o compun dintr-un alt punct de vedere. Testează efectul unei săptămâni dedicate bucuriei și îți vei putea schimba complet modul de gândire.
Iată ce principii trebuie să respecți pentru a obține efectele pozitive ale bucuriei:
1. Mindfulness
Acest concept înseamnă să fii cu totul prezent în cadrul momentelor de aici și acum, să te distanțezi de vâltoarea gândurilor legate de posibilitățile din viitor sau de greșelile din trecut și să observi ce se întâmplă în fața ta.
2. Recunoștința
Începe fiecare zi cu un interval de 10-15 minute în care te gândești pentru ce ești recunoscător și care sunt lucrurile care îți înfrumusețează viața. În acest mod vei fi pregătit să înfrunți orice se va întâmpla de-a lungul zilei pentru că știi deja de ce merită să reziști și să găsești argumente plauzibile în cadrul problemelor complicate.
Este posibil ca mulțumirea să fie egală cu teama, caz în care trebuie să accentuezi recunoștința pentru a evita să fii copleșit de griji pentru orice decizie pe care o iei.
3. Ajutorul oferit celorlalți
Atunci când îi sprijini pe cei din jurul tău te vei simți mult mai bine. Un astfel de gest stimulează producția de dopamină la nivelul creierului, care te ajută să nu te focalizezi exclusiv asupra problemelor tale și să creezi o conexiune mai puternică față de restul persoanelor. Treptat, vei realiza că mereu va exista cineva într-o situație mai bună sau mai gravă decât tine și că oricând poți depăși etapa în care te afli.
4. Evită să te plângi tot timpul
Nu este atât de ușor să scapi de obiceiul de a te plânge constant, dar această modificare a comportamentului va avea un impact pozitiv asupra echilibrului emoțional. În loc să te plângi, mai bine folosește acest impuls de energie pentru a crea ceva nou.
Identifică o soluție în loc să faci o listă interminabilă a dezavantajelor și dificultăților care te pândesc.
5. Râsul
Este adevărat că râsul se poate transforma într-un medicament, dar nu este foarte accesibil pentru persoanele serioase. Poate că îți plac mai mult discuțiile filozofice sau argumentele complexe, dar integrarea râsului în viața ta va crea mai mult optimism și te va revigora în momentele dificile. Stabilește-ți obiectivul de a râde de cel puțin 2 ori pe zi și vei vedea rapid efectele pozitive.
6. Ia o pauză din când în când
Conștientizează că nu este posibil să ai succes tot timpul și că acest lucru nu înseamnă că ai eșuat. Când vezi că ești obosit ia o pauză pentru a-ți reveni, în loc să te forțezi să mergi mai departe oricum.
Provocarea bucuriei pentru fiecare săptămână
Iată cum trebuie să arate o săptămână utilizată pentru evidențierea bucuriei:
1. Luni
Mindfulness: crearea stării de atenție pentru momentele din prezent și îndepărtarea de momentele stresante.
2. Marți
Recunoștință: apreciază tot ce ai sau primești cât de des poți. Vei vedea cum gândirea negativă dispare de la sine.
3. Miercuri
Ajutorul pentru ceilalți: fă cel puțin 4 gesturi pentru a sprijini alte persoane. Și cel care dă și cel care primește obțin avantaje semnificative.
4. Joi
Mindfulness: bucură-te de mesele în familie. Află mai mult despre ce a făcut fiecare membru în restul timpului și pune întrebări utile.
5. Vineri
Nu te mai plânge: caută soluții și nu te plânge toată ziua. Vei vedea că devii mai interesat de partea frumoasă a vieții.
6. Sâmbătă
Ziua râsului: folosește acest remediu la îndemâna ta pentru a oferi un interval de relaxare minții și corpului.
7. Duminică
Pauză de relaxare: fă plimbări în natură sau joacă-te cu animalele de companie pentru a-ți reface rezervele de energie înainte de o nouă săptămână.
Posteaza comentariu