Plictiseala apare de obicei când ai senzația de gol interior și nu ești satisfăcut sau chiar te simți frustrat din cauza unei activități sau a lipsei totale a unei preocupări. Îți va fi greu să te concentrezi și îți vei pierde interesul pentru lucrurile minore, iar primele semne vor fi senzația de oboseală și irascibilitatea. Activitățile sugerate de developgoodhabits.com îți vor indica variante multiple pentru a ști ce să faci când te plictisești.
Nu ai de ce să te lași învins de letargie, ci poți folosi timpul disponibil în favoarea ta, astfel încât la finalul zilei să fii mulțumit și optimist.
Iată ce să faci când te plictisești pentru a-ți reface rezervele de energie pozitivă:
1. Urmărește filmul tău preferat
Ai auzit de terapia prin filme? Potrivit specialiștilor, de fiecare dată când vei revedea filmul favorit te vei revitaliza.
În acest mod vei obține cel puțin câteva ore de relaxare și vei neutraliza complet grijile acumulate. Perspectivele diferite ale personajelor din film te vor încuraja să fii creativ și să găsești soluții noi pentru aspectele dificile cu care te confrunți în viața reală.
2. Creează un plan pentru anul viitor
Este o soluție excelentă pentru a-ți atinge obiectivele și a avea succes în tot ceea ce-ți propui. În primul rând rezervă-ți timp pentru a te gândi atent la ce-ți dorești și unde vrei să ajungi în decursul unui an. Este util să aduni și o serie de fotografii care evocă lucrurile care ți se par esențiale pentru a nu te abate de la traseul pe care ți-l vei stabili.
3. Fă o listă cu oamenii care te inspiră
În loc să lași timpul să treacă degeaba gândindu-te că nu ai nimic de făcut mai bine ia un pix și un carnețel și notează-ți ce persoane te-au inspirat de-a lungul vieții și ce impact au avut asupra ta.
Poți începe cu anii copilăriei și vei continua până în prezent. Nu te gândi că trebuie să listezi personalități sau celebrități, ci este vorba despre oameni obișnuiți care te-au ajutat în diferite momente și care ți-au rămas în minte în ciuda timpului care a trecut.După ce termini această listă poți nota și numele autorilor tăi preferați sau gesturile pline de bunătate din partea străinilor care te-au uimit până acum.
4. Încearcă o carte de colorat pentru adulți
Cărțile de colorat nu sunt rezervate exclusiv copiilor. Dacă nu le-ai încercat încă pe cele destinate adulților este momentul să le testezi. Printre beneficiile coloratului se numără stimularea creativității, reducerea sresului și ameliorarea funcțiilor creierului.
5. Editează fotografii mai vechi
În timpul călătoriilor există tendința de a face foarte multe poze, iar la întoarcere unele dintre ele vor rămâne uitate în arhivă pentru că nu le mai acorzi timp.
Dacă acum stai în casă și te plictisești poți încerca editarea fotografiilor din toate călătoriile tale, creând efecte interesante care vor evidenția aspectele surprinse în acele momente aparte.
6. Dansează și cântă
Adulții sunt uneori mult prea serioși și pot uita să se bucure de clipele fiecărei zile. Cântatul și dansul sunt metode simple de a te simți din nou bucuros pentru că ești aici și acum, așa că nu ezita să cânți după versurile melodiei tale preferate și să dansezi singur sau cu toată familia.
7. Organizează-ți dulapul
Timpul de care dispui acum poate fi util pentru clasificarea tuturor hainelor și așezarea lor în funcție de ocaziile la care vrei să le porți sau în baza paletei de culori.
8. Rezolvă un puzzle
Este o activitate care îți exersează creativitatea și gândirea logică și o poți realiza atât singur, cât și împreună cu partenerul sau copiii.
9. Învață o limbă străină
Folosește aplicațiile online pentru a deprinde o nouă limbă străină pe care poate ai auzit-o până acum și te-a atras. În acest mod vei dobândi abilități pe care le vei putea folosi ulterior atât în plan profesional, cât și în timpul călătoriilor. În plus, dacă îți place cum sună poți învăța cântând.