Sentimentul de distanțare te poate face să resimți acut nevoia de a fi acceptat și sprijinit de un grup și de a-ți constitui în acest mod un loc sigur, pe care îl poți considera „acasă” din punct de vedere emoțional. Poate că această stare durează de ceva timp, iar uneori este posibil chiar să dispară temporar atunci când ești fericit. Cu toate acestea, impresia distinctă că ești diferit se va întoarce și în unele momente te poate face să crezi că este ceva în neregulă cu tine pentru că nu poți reacționa la fel cu persoanele pe care le vezi în fiecare zi.
Dacă acest scenariu ți se pare cunoscut să știi că nu înseamnă că ai o problemă. Nu ai defecte majore și nici nu vei rămâne fără prieteni.
A fi diferit poate fi un lucru minunat dacă îți modifici perspectiva.Principalul motiv pentru care te simți ca un intrus când observi trăirile celorlalți este acela că ai un suflet foarte receptiv și ești conectat cu propriile trăiri. Nu toate persoanele sunt sensibile și nici nu remarcă mereu fluxul de energie din preajma lor, dar dacă reușești acest lucru nu este deloc un motiv de pesimism.
Când ești diferit înseamnă că poți izola propriul ego de realitatea din jurul tău
Nu poți înțelege de ce foarte mulți oameni sunt conduși de dorința de a deveni celebri, bogați, de a avea un statut superior și multă putere. Aceste lucruri nu ți se par suficiente pentru a-ți motiva întreaga viață, ci realizezi că sunt baza unor imagine artificiale, care nu te reprezintă.
Observi de la distanță egoismul sau cruzimea și nu este deloc un lucru rău dacă nu te poți integra.
Îți dorești intens un loc sigur
Este vorba despre o casă în plan spiritual, un loc unde poți fi tu însuți, fără să fii criticat sau judecat. Undeva unde nu te vei simți ciudat sau incapabil de a întruni standardele impuse de alte persoane. Știi unde este acest loc? Se află ascuns în sufletul tău.
Simplu fapt că nu te poți integra trebuie să-ți indice că ești ghidat de altruism, compasiune și ai o gândire liberă. Aceste trăiri arată că sufletul tău s-a maturizat și că poți vedea dincolo de aparențe, realizând că orice imagine ascunde o bază cu totul diferită.
Ești curios și dai frâu liber gândurilor tale
Din păcate foarte multe persoane sunt convinse că diferențele sunt un lucru negativ și încearcă tot timpul să rămână în siguranță, evitând să-și exprime opiniile pentru a rămâne în zona de confort lipsită de riscuri sau provocări.
Problema este că un astfel de comportament nu te va ajuta deloc să-ți valorifici potențialul, ci va crea o prelungire pe termen nedefinit a stării de fapt. Stagnarea în plan psihologic poate avea efecte negative în plan profesional și personal, așa că nu merită să renunți la cine ești de fapt doar pentru a crea o imagine artificială, care te va copleși în cele din urmă.
Efortul de a fi altcineva este uneori dublu față de simplitatea de a fi tu însuți în mod autentic.Persoanele care sunt considerate ciudate pentru că au opinii sau reacții diferite au învățat deja că respectarea unui tipar impus de diferite grupuri nu poate conduce decât la o viață lipsită de fericire și speranță, în care pierzi din vedere ce îți place să faci, ce te face special și care sunt abilitățile care te definesc. Chair dacă nu este cel mai plăcut lucru să privești un grup din exterior și poate ai vrea să fii în centrul distracției, nu merită să-ți sacrifici personalitatea sau principiile pentru a fi în siguranță. A fi diferit îți va permite să ai o viață complexă, în care sufletul tău va recrea în permanență noi posibilități de bucurie și mulțumire.