Când ai comandat toate variantele de desert sau ai început să plângi în timpul unui film începi automat să-ți ceri scuze? Nu ai de ce. Nu este nimic în neregulă dacă îți asculți intuiția, cedezi în fața poftelor alimentare sau a emoțiilor din când în când. Este un lucru util pentru echilibrul emoțional și pentru a-ți menține în continuare motivația.
Iată care sunt lucrurile pentru care nu trebuie să-ți mai ceri scuze:
1. Dacă plângi în timpul unui film
De câte ori ai început să plângi în timp ce urmăreai un film pentru că te-a emoționat povestea pentru ca imediat să spui că îți pare rău și că nu ești de fapt atât de sensibilă? Nu trebuie să te simți prost pentru că ți-ai exprimat emoțiile și acesta nu va fi un motiv pentru care ai putea fi exclusă din grupul de prieteni. În multe cazuri plânsul diminuează stresul și are și alte beneficii pentru sănătate, așa că nu ai de ce să crezi că ai greșit cu ceva.
2. Dacă ai încredere în ce-ți spune intuiția despre o persoană
Uneori ai un sentiment neplăcut despre o situație sau o persoană, dar din politețe ai putea începe să-ți ceri scuze. Nu este deloc necesar și disconfortul tău va crește dacă faci acest lucru.
Poate fi chiar riscant în cazul în care ai avut dreptate și cealaltă persoană chiar nu a a vut intenții bune. În loc să oferi justificări sau scuze, dacă simți că nu este totul în regulă mai bine spune „nu” și nu lăsa nicio cale deschisă pentru a te răzgândi.
3. Dacă ai comandat câte o variantă din tot ce este în meniul de la desert
Din cauza dietelor restrictive foarte adesea alimentele sunt clasificate drept „bune” sau „rele”, însă decizia de a mânca nu are o conotație morală. Nu devii o persoană mai puțin valoroasă doar pentru că ți-a fost poftă să guști mai multe tipuri de prăjituri. Nu are sens să te simți vinovată sau să-ți pară rău. Savurează ce ai comandat și mergi mai departe. Dacă îți interzici anumite alimente cu gust bun nu vei face decât să crești tentația de a le mânca.
4. Dacă ai o idee nouă în cadrul unei ședințe
Cei prezenți au căzut de acord asupra unei soluții și deodată îți vine o idee despre cum s-ar putea face totul mai repede sau mai bine. Nu începe să o expui cerându-ți scuze, ci susține ideea pentru a-i face și pe ceilalți să vadă avantajele ei și cum ar putea deveni utilă.
5. Dacă ai gripă
Nu este deloc plăcut să ai gripă, mai ales dacă durează mai multe zile, însă în niciun caz nu trebuie să te simți prost din această cauză. Îmbolnăvirile fac parte din lucrurile obișnuite care se pot întâmpla, chiar dacă nu apar niciodată într-un moment potrivit.
Mai bine concentrează-te pe un tratament util și odihnește-te pentru a-ți reveni mai repede.
6. Dacă îi spui unei persoane că te-a rănit
Nu are deloc sens să-ți ceri scuze pentru că spui cum te simți. Poate că faci acest lucru pentru a nu-i răni sentimentele celeilalte persoane, dar realitatea este că nu ești responsabilă decât pentru cum te simți tu. Este mai bine să comunici direct ce simți pentru că și cei din jur își vor putea regla comportamentul în funcțiile de indiciile pe care le dai.
7. Dacă îți iei o zi liberă fără vreun motiv special
Cu toții merităm o pauză de la ritmul zilelor aglomerate de la serviciu. Este normal să-ți folosești unele zile de concediu pentru a sta pur și simplu acasă sau a te relaxa plimbându-te prin parc. Îți va face bine la nivel fizic și psihologic.
8. Dacă ieși la o plimbare pentru a te calma în timp ce te cerți
Când te cerți cu altcineva lucrurile se pot agrava rapid, așa că este mai bine să luați o pauză și să discutați din nou după ce v-ați calmat amândoi. Nu-ți cere scuze că faci o plimbare, ci spune exact cât timp vei fi plecată și că veți vorbi din nou la întoarcere.
Posteaza comentariu