Participarea la diferite activități din sfera profesională sau legate de responsabilitățile familiale te poate stresa, iar supărarea și agitația vor face mult mai dificilă luarea deciziilor și orientarea în situații complexe. Dacă vei adopta și tu principalele obiceiuri care te vor face o persoană mai calmă propuse de bustle.com vei reuși să întâmpini fiecare conflict sau stare emoțională neprevăzută cu optimism și creativitate.
„Deși este adevărat că anumite părți ale stării de dispoziție sunt prestabilite, există foarte multe aspecte pozitive care pot fi învățate. Din moment ce învățăm să ne supărăm este clar că putem învăța și cum să fim mai calmi”, a declarat dr. Gretchen Kubacky pentru bustle.com.
Fiecare persoană reacționează diferit în fața situațiilor dificile, dar obiceiurile potrivite îți vor oferi baza necesară pentru a te ocupa de fiecare aspect care necesită analiză și compararea alternativelor fără să ai parte de acumularea stresului și a supărării.
Iată care sunt principalele obiceiuri care te vor face o persoană mai calmă:
1. Exersează starea de mindfulness
Indiferent dacă alegi să meditezi sau să faci plimbări în natură, starea de mindfulness te va ajuta să diminuezi semnificativ anxietatea și stresul. Te vei concentra pe momentul prezent și nu vei permite minții să călătorească tot timpul spre trecut sau viitor, analizând în mod inutil lucruri care nu se întâmplă chiar acum.
2. Respiră adânc
În cadrul studiilor de specialitate s-a demonstrat că abilitatea de concentrare exclusivă asupra ritmului respirației combate stresul și perioadele încărcate cu emoții negative. Este foarte util să-ți începi fiecare zi cu exerciții de respirație care te vor ajuta să te concentrezi mai ușor și să-ți reordonezi prioritățile.
3. Gândește-te bine înainte să reacționezi
„O regulă folositoare este să te gândești la un mesaj text, la un email sau la o discuție timp de 24 de ore înainte de a răspunde.
În acest mod îți acorzi intervalul necesar pentru a-ți procesa reacția la nivel psihologic și îți vei trasa mai clar poziția printr-un răspuns bine formulat. Dacă vei trimite răspunsul prea devreme sunt mari șanse să regreți ce ai scris”, potrivit dr. Rhona Milrad, terapeut.
4. Odihnește-te suficient
Somnul este mult mai important decât crezi pentru menținerea calmului. După o noapte nedormită sau de somn agitat vei fi mai irascibil, te vei enerva din cauza aspectelor minore și vei fi vulnerabil în fața stresului. Fă tot posibilul pentru a-ți asigura un somn profund și liniștitor și vei vedea că și calmul va apărea fără să faci eforturi speciale.
5. Reglează-ți așteptările
Potrivit specialiștilor, nu contează atât de mult dacă lucrurile merg foarte bine, ci este mai important ca totul să decurgă mai bine decât te aștepți.
Persoanele calme nu sunt dependente de anumite rezultate, ci învață să facă tot ce pot, iar apoi să accepte efectul obținut.
6. Evită substanțele care îți pot agrava agitația
Limitează strict consumul de cafeină și folosirea tutunului sub orice formă. Va fi mult mai probabil să te enervezi din orice dacă le folosești des.
7. Scrie în jurnal
Este foarte util să ai mereu la tine un jurnal în care să-ți notezi gândurile și emoțiile care te preocupă. Când le așterni pe hârtie le oferi un alt loc în care să rămână, în loc să le depozitezi tot timpul în mintea ta. Un jurnal va neutraliza depresia, anxietatea și stresul acumulat și te poate ajuta să recunoști tipurile de situații care îți declanșează stările emoționale negative pentru a le putea gestiona eficient.
Posteaza comentariu