6 metode eficiente pentru a neutraliza furia

Furia este o emoție foarte puternică. Are un efect intens asupra celor care te înconjoară și dacă te enervezi foarte des vei observa că încep să te ocolească. Nici să o ții ascunsă nu este mai bine pentru că în cele din urmă vei ceda emoțiilor și vei face ceva regretabil.
Inteligența emoțională reprezintă abilitatea de a înțelege și a recunoaște diferite emoții, folosindu-le în mod calm ca bază pentru luarea deciziilor. Cu cât o persoană are un coeficient al inteligenței emoționale mai ridicat, cu atât va putea să se descurce cu o varietate de sentimente și situații. Furia este una dintre emoțiile care necesită multă atenție.
De exemplu, te poți confrunta cu o situație în care ești furios doar pentru că nu cunoști toate detaliile care au declanșat-o. Ai putea crede că este vorba despre o nedereptate, dar realitatea poate fi diferită. Dacă îți repeți mereu faptul că trebuie să cunoști toate detaliile vei reuși să te calmezi și să te distanțezi în cazurile în care ceea ce se întâmplă nu te privește în mod direct.

 
Iată alte 6 metode prin care poți ține sub control furia pentru a evita reacțiile de respingere din partea celorlalți:

 
1. Fii conștient de felul în care te simți

Dacă simți că te enervezi numără până la 10 și așteaptă. Nu are sens să-ți verși nervi pe alte persoane din apropiere pentru că este posibil ca legătura de comunicare dintre voi să fie afectată negativ.
Așteaptă până te calmezi pentru a putea cântări cu atenție toate argumentele și nu lua o decizie când ești influențat de această emoție. Discută despre problema în cauză numai după ce simți că poți lua în calcul și opțiunile care te deranjează fără să te superi.

 
2. Înțelege-ți emoțiile

Poți confunda adesea sentimentele de supărare sau tristețe cu furia. Uneori vei crede că ești furios pe cineva, când de fapt te simți trist sau respins. Mergi în același ritm cu emoțiile tale și învață să le distingi unele de altele pentru a evita momentele neplăcute. În acest fel vei reuși să găsești soluții utile pentru că îți vei da seama care este calea spre echilibrul psihologic de care ai nevoie.

 
3. Realizează când dai vina pe cineva în mod greșit

Maturitatea în plan emoțional înseamnă să realizezi că este posibil să învinuiești în mod eronat pe cineva când te enervezi. Când ești stresat, obosit sau trist pare foarte simplu să plasezi vina pentru felul în care te simți asupra primei persoane pe care o vezi, iar în acest fel să-i îndepărtezi tocmai pe cei care contează pentru tine.
Fii foarte atent pe cine învinuiești când ești furios pentru că ai putea greși.

 
4. Fii curios

În loc să te focalizezi asupra propriei persoane când ești furios, frustrat sau supărat, mai bine devino curios și încearcă să îți dai seama de ce cealaltă persoană se poartă așa cu tine. Nu intra într-o confruntare, ci pune-ți singur întrebări pentru a putea înțelege mai bine ce se întâmplă. Realizează că nu toate persoanele din jurul tău vor să-ți facă rău intenționat și că nu au neapărat intenții rele. Este esențial să accepți că putem face cu toții greșeli.

 
5. Nu uita de compasiune

Dacă decizi să îi arăți respect și apreciere celeilalte persoane, chiar și în situațiile în care nu are același punct de vedere cu tine, vei putea reduce gravitatea oricărui conflict. Compasiunea și empatia creează legături importante.
Ascultă cealaltă persoană fără să o întrerupi și nu o judeca pentru opinia pe care o are. În acest mod veți reuși să comunicați fără să deveniți defensivi.

 
6. Lasă comunicarea deschisă

Nu începe fiecare conversație discutând despre tine, ci întreabă cealaltă persoană ce perspectivă are și fii interesat cu adevărat de ceea ce spune. Vei fi mult mai dispus să faci un compromis sau să ajungi la un acord dacă nu te pui constant în prim plan.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.