În ciuda rezultatelor medii sau slabe de la unele examene, oamenii ți-au admirat intelectul? Acesta este un indicator mai evident pentru inteligență decât notele. Iată ce trăsături au oamenii inteligenți!
Ce au oamenii inteligenți în comun?
1. Sunt conștienți de lucrurile pe care nu le știu
Socrate spunea "Ceea ce știu este că nu știu nimic." Acest paradox se traduce printr-o persoană cu adevărat înțeleaptă care știe că are o cunoaștere limitată și recunoaște acest lucru, deoarece această recunoaștere dă naștere la curiozitate și la dorința de a ști ceea ce nu știi.
2. Curiozitatea este forța care le conduce viața
Un cupil curios are mai multe șanse să devină un inovator mai târziu în viață. Curiozitatea, în general, reprezintă un lucru evolutiv.
Cu cât vrem să știm mai multe lucruri, cu atât mai mult încercăm să găsim răspunsuri.3. Știu că empatia și inteligența merg mână în mână
Oamenii inteligenți au un coeficient emoțional ridicat. Aceștia sunt sensibili și atenți la oamenii din jurul lor, așa că nu este surprinzător faptul că înțeleg ce simt ceilalți.
4. Nu le displace să petreacă timp singuri
Cum poate deveni cineva cea mai bună variantă a sa? Gândindu-se la greșelile sale și încercând să nu le mai repete este una dintre soluții. Acesta este motivul pentru care oamenii inteligenți preferă singurătatea și sunt introvertiți.
Ei își reevaluează în mod constant greșelile și încearcă să nu le mai repete.5. Sunt mai productivi la ore ciudate în timpul nopții
Oamenii inteligenți sunt păsări de noapte. Acest lucru se datorează faptului că este mai activ creierul lor în general decât în cazul altor persoane. Este atât de activ, încât nu se supune ritmului circadian convențional.
6. Sunt sarcastici și amuzanți
Această trăsătură este corelată cu o capacitate de a improviza în fiecare situație, iar multe studii sugerează că sarcasmul este legat de inteligență.
7. Dorm la ore ciudate în timpul zilei, câteodată doar pentru câteva minute
Ai auzit cu siguranță de inventantorul, pictorul și sculptorul Leonardo da Vinci. Ei bine, se pare că maestrul da Vinci practica forma polifazică a somnului, numită și ciclul somnului Uberman.
Cu alte cuvinte, obișnuia să doarmă câte 20-30 de minute la fiecare patru ore. Metoda funcționează pentru că un creier inteligent obosește ușor, dar se și reîncarcă ușor.
Posteaza comentariu