Test pentru creier: Poți face un pătrat mutând un singur băț de chibrit?

Cui nu îi plac puzzle-urile? Chiar dacă ni se pare că soluția este prea ușoară la final și ne enervăm că nu ne-am dat seama mai repede, nu putem rezista tentației de a rezolva o ghicitoare, un puzzle sau orice test pentru creier. Aceste jocuri reprezintă o modalitate perfectă pentru a ne menține istețimea și, de asemenea, reprezintă și o alternativă perfectă pentru timpul petrecut dând scroll pe Internet.

Știi cum poți face un pătrat mutând un singur băț de chibrit?


Ca fapt divers, știai că cei mici sunt de obicei mai buni când vine vorba de rezolvarea puzzle-urilor? Acest lucru are loc deoarece nu au tendința de a se gândi prea mult la o problemă logică, ci o abordează direct și își formulează concluziile pe măsură ce încearcă să o rezolve.

Pe de altă parte, adulții tind să își concentreze soluțiile pe modele logice pe care le-au creat în mintea lor. Câteodată funcționează, însă alteori aceste modele devin atât de complicate, încât mintea se îndepărtează din ce în ce mai mult de la o simplă soluție, pe care o aveam de la bun început în fața ochilor.

Următorul test pentru creier nu este cu mult diferit de multe altele.

E nevoie să găsești cea mai simplă soluție, așa că încearcă să gândești diferit, nu să te complici cu soluții care mai mult te încurcă. Pune-ți abilitățile analitice la treabă!

După cum poți observa în poză, patru chibrituri sunt aranjate într-o formă de plus, cu capetele spre exterior. Iar tu trebuie să faci un pătrat prin mutarea unui singur băț de chibrit. Ia-ți cât timp ai nevoie și încearcă să te gândești la acest test. Soluția este una foarte simplă.
Este important să te gândești mai departe de pătratul obișnuit pe care l-ai face cu ajutorul a 4 bețe de chibrit.

Ai găsit soluția? La sfârșit, se poate întâmpla să găsești soluția sau nu. Dacă nu mai ai răbdare și vrei neapărat să știi cum se rezolvă acest test, atunci poți urmări un video și observa care este mutarea perfectă care transformă plusul într-un pătrat.

Dacă îți place acest gen de teste, poți căuta nenumărate modele pe Internet, care pot fi jucate chiar și în echipe, alături de prietenii tăi.
Pe lângă dezvoltarea capacității de a lucra în echipă pentru rezolvarea unui mister, vă veți stimula și activitatea creierului.

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod