Cu toate acestea, chiar dacă peste un sfert dintre femei își fac griji în legătură cu siguranța în mediul online a acestor imagini, multe dintre respondente tot nu își iau măcar câteva măsuri de precauție elementare.
Studiul a arătat și că, dacă femeile au tendința să facă publice fotografii cu ele (48%) și cu persoane cunoscute lor (40%), într-o proporție mai mare decât bărbații, care înregistrează procente de 43%, respectiv 33%, tot ele (29%) au ca principal motiv de îngrijorare siguranța fotografiilor și a filmulețelor, în cazul în care un infractor cibernetic ar obține acces la dispozitivul lor. O femeie din trei se teme că aceste imagini sau informații ar putea fi publicate într-un context nepotrivit sau fără consimțământul lor, făcându-le să se simtă jenate sau rănite (30%) sau chiar afectându-le relațiile cu cei din jur (31%).
Cu toate acestea, multe dintre ele nu pot aprecia cât de vulnerabile sunt la atacuri cibernetice – doar 19% dintre respondente cred că ar putea fi ținta unui atac, comparativ cu 27% dintre bărbați. Drept urmare, nu își iau măsuri de precauție pentru a proteja fotografiile și alte informații sensibile stocate în telefon. Spre deosebire de bărbați, 19% dintre femei recunosc că nu își protejează dispozitivul cu o parolă, iar 14% nu folosesc nicio soluție de securitate.
© Copyright: depositphotos
Studiu. Femeile ţin mai mult decât bărbaţii la imaginile de pe mobil
Peste jumătate (53%) dintre femei prețuiesc fotografiile și filmulețele pe care le păstrează în telefoane mai mult decât orice altceva de pe dispozitivul respectiv, incluzând aparatul însuși (56%) – comparativ cu 39% dintre bărbați.
Posteaza comentariu