Știai că stresul este un simptom al rezistenței la schimbare? Iată de ce!
Hans Selye, un fiziolog și cercetător canadiano-austriac care a inventat termenul de stres în anul 1930, l-a definit astfel: stresul este răspunsul nespecific al corpului la orice schimbare. Altfel spus, nu evenimentele din viața noastră duc la apariția stresului, ci rezistența noastră față de ele. Nu este vorba despre circumstanțele în care ne aflăm, nu este vorba despre așteptările noastre nesatisfăcute.
Nu este vorba de schimbări în sine, ci despre refuzul nostru de a le accepta atunci când acestea apar.Nu suntem neputiniosi, însă alegem să reacționăm astfel, chiar dacă asta înseamnă că renunțăm la o viață liniștită. Dar adevărul este că stresul nu este o boală care trebuie gestionată, ci un simptom al bolii noastre. Un semn că vechile modalități de a face lucrurile nu mai funcționează.
Un semnal că ar trebui să ne transformăm major, dar refuzăm să răspundem la apel.Nu ar trebui să ignori acele șoapte, ci să le asculți. Să le onorezi. Să alegi să le vezi pentru ceea ce sunt - o invitație de a crește ca persoană. Stresul nu este altceva decât un semn că prezența noastră este necesară. Este modul în care răspundem la lucrurile care contează. Transformarea nu are loc peste noapte.
Ai nevoie de un plan și de un sistem de sprijin. Ai nevoie de sfaturi, exerciții și povești de succes, care să te inspire să creezi un vis nou sau să te ajute să-ți împlinești un vis vechi.