Metode prin care reduci nivelul stresului din viața ta

Stresul este des întâlnit în viața de zi cu zi, dar nu trebuie să fie o constantă în viața noastră.
În societatea modernă, existând atât de mulți stimuli și activități, nu e de mirare că mulți oameni resimt simptomele stresului. Pentru multe persoane, acest stres provine dintr-o situație copleșitoare, cum ar fi presiunea de la muncă sau problemele cu banii, dar și relațiile nesănătoase și informațiile excesive din mass-media. Informațiile trec constant în subconștientul nostru. Creierul nostru poate procesa doar o cantitate mică de astfel de informații. Iată câteva modalități practice care te ajută să reduci nivelul stresului din viața ta când te simți copleșit!

Modalități care te ajută să reduci nivelul stresului din viața ta


1. Acordă prioritate îngrijirii de sine


Este extrem de important să ai grijă de tine. Timpul dedicat ție și grija investită în tine te ajută să te liniștești din interior și te pregătesc pentru ziua în curs.
Este o nevoie sănătoasă pe care ar trebui să o satisfacă orice persoană. Există rutine de bază, inclusiv rutina igienei personale, rutina exercițiilor fizice, rutina meselor, timpul dedicat intereselor, timpul petrecut singur pentru a-ți încărca bateriile. Implementarea unei practici de meditație poate scădea radical stresul și anxietatea. Așa că începe-ți ziua având grijă de tine înainte de a face orice altceva.

2. Planifică-ți sarcinile mai bine


Dacă programul tău aglomerat te stresează, raționalizează timpul în fiecare zi și prioritizează activitățile din ziua respectivă. Un astfel de program te poate ajuta cu adevărat. În schimb, dacă observi că programul tău este plin cu lucruri pentru toată lumea cu excepția ta, încearcă să renunți la cele care simți că te obosesc cel mai mult.
Fă o listă cu lucrurile pe care le-ai putea elimina din programul tău și înlocuiește-le cu lucruri care îți aduc liniște și calm.

3. Învață să refuzi


Ai auzit vreodată că poți să refuzi și să nu te simți vinovat? Stresul apare din faptul că avem impresia că trebuie să facem orice pentru toată lumea, iar dacă refuzăm, nu facem decât să îi dezamăgim pe ceilalți. Când refuzăm, avem tendința să ne simțim prost. Cu toate acestea, cum ne comportăm față de noi, dacă acceptăm ceva ce nu am vrea să facem? Nu e corect nici pentru cealaltă persoană să faci ceva ce nu vrei, doar pentru a păstra aparențele. Ai incredere în instinctul tău dacă preferi să nu faci ceva sau să nu mergi la un anumit eveniment cu cineva.
Refuză politicos. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru. Dacă persoana cealaltă te respectă, atunci îți va respecta și dreptul de a refuza. De asemenea, este important să îndepărtezi oamenii toxici din viața ta care încearcă să te oblige să faci lucruri care nu îți aduc nicio plăcere.

4. Stabilește limite


Acest sfat este corelat cu abilitatea de a refuza oamenii când nu îți dorești să faci ceva. Limitele sunt un concept care te pot ajuta să rămâi sănătos în agitația lumii. Ai dreptul să stabilești limite nu numai în jurul corpului fizic și al spațiului pentru a-ți menține echilibrul interior, ci și când vine vorba de timpul și de energia ta. Nicio altă persoană nu poate decide cum îți petreci timpul și în ce îți investești energia.
Tu trebuie să stabilești limitele personale și să le respecți. Dacă șeful tău încearcă în mod constant să te facă să stai mai multe ore la birou, dar te simți stresat, stabilește limite cu acesta. Fă același lucru și când vine vorba de relațiile personale. Dacă nu ai stabilit niciodată granițe, acestea ar putea părea ciudate la început, dar vor deveni naturale odată cu trecerea timpului și nu te vei mai stresa din acest motiv.
iulia-mirica