De ce nu ar trebui să te mai gândești la răzbunare și cum să accepți iertarea în viața ta?
După cum spunea Confucius, înainte de a te îmbarca în călătoria răzbunării, sapă două morminte. Credința că răzbunarea este dulce e întărită în mod constant de cultura noastră. Realitatea este că răzbunarea este contraproductivă. Adică, în loc să te simți bine, vei avea parte de dureri suplimentare. Răzbunarea crește nivelul de stres, afectând astfel sănătatea fizică și emoțională.
În plus, te face să pierzi timp prețios încercând să distrugi viețile altora, când ar trebui să îți îmbunătățești propria viață. Nu în ultimul rând, atunci când cauți răzbunare, nu faci altceva decât să te transformi în cea mai rea versiune a ta. Când realizezi acest lucru, ajungi să te simți vinovat și să ai remușcări. Iar atunci când îi rănești pe alții, te rănești și pe tine. Răzbunarea nu reprezintă decât o soluție rapidă, care te va face să îi simți gustul dulce pentru o scurtă perioadă de timp, dar vei ajunge să experimentezi gustul său amar în curând.Răzbunarea este ca o încercare eșuată de a restabili pacea și justiția.
Mulți oameni spun că nu caută răzbunare pentru a se simți fericiți, ci pentru a restabili pacea și justiția, având impresia că pedepsirea altora pentru greșelile lor îi va învăța o lecție importantă. Cu toate acestea, răzbunarea nu servește niciodată acestui scop, iar motivul este că pedepsirea altora pentru faptele lor greșite nu reușește să ajungă la cauza problemei. Prin urmare, nu putem înțelege și nu îi putem ajuta pe aceștia să scape de baza comportamentului lor aberant.Deci, de ce îi rănesc unii oameni pe alții în mod intenționat? Pentru că ei înșiși au fost răniți în trecut, iar violența a devenit calea lor de a face față lumii crude în care trăiesc.
Nu sunt răi. Sunt doar nefericiți și nu au primit suficientă iubire din partea familiei și a celor din jurul lor, iar prin urmare nu au fost învățați să fie iubitori cu cei din jurul lor.
Posteaza comentariu