Teama și nesiguranța te pot copleși când nu reușești să obții rapid ce ți-ai propus, dar nu ai de ce să crezi că ai eșuat. Calitățile tale sunt la fel de utile ca și înainte, însă trebuie să înveți să le utilizezi eficient pentru a-ți atinge fiecare vis. Cele 6 sfaturi pentru a reuși în viață propuse de www.success.com sunt ideale pentru a depăși obstacolele și a avea din nou încredere în propriile forțe.
Vei învăța să-ți dozezi eforturile, să interpretezi complex contextul în care te afli și îți vei rectifica greșelile sau erorile de strategie fără regrete sau sentimentul de neputință.
Iată ce sfaturi pentru a reuși în viață trebuie să aplici și tu:
1. Focalizează-te pe dedicare, nu pe motivație
Cât de dedicat ești atingerii obiectivului tău? Cât de important este pentru tine și ce ai fi dispus să sacrifici pentru a obține ceea ce-ți dorești? Dacă ești complet dedicat obiectivului de atins motivația va urma de la sine.
2. Caută cunoștințe noi, nu rezultate
Dacă te axezi pe sentimentul de entuziasm pe care ți-l dă descoperirea, ameliorarea și explorarea informațiilor noi motivația ta va deveni mult mai puternică. În cazul în care te gândești numai la rezultate motivația va scădea și este posibil să simți că vrei să renunți când te confrunți cu o situație dificilă. Cel mai bine este să te concentrezi pe întreaga călătorie spre visul tău, nu să te gândești exclusiv la destinație.
Conștientizează tot ce înveți și analizează ce aspecte poți ameliora.
3. Transformă totul într-o experiență distractivă
Nu înseamnă că desconsideri importanța obiectivului dacă încerci să adaugi aspecte distractive procesului care te va conduce spre îndeplinirea lui. Dacă vei trata totul ca pe o experiență foarte rigidă sunt mari șanse să resimți stresul la nivel emoțional, să pierzi perspectiva de ansamblu și să te simți blocat.
4. Elimină gândurile care te îndeamnă să stagnezi
Gândurile îți influențează sentimentele, iar sentimentele determină modul în care îți interpretezi munca sau viața de familie. Deși este adevărat că nu ai cum să oprești fluxul gândurilor sau să le controlezi numărul ai de ales care va fi natura lor.
Luptă împotriva temerilor și dubiilor mizând pe gândurile care te fac să progresezi. Entuziasmul, bucuria, încercarea lucrurilor noi și depășirea zonei de confort îți vor furniza abilitățile necesare pentru a te apropia de obiectivul tău.
5. Folosește-ți imaginația
După ce elimini gândurile negative următorul pas este utilizarea imaginației ca sursă de energie pozitivă. Nu-ți repeta constant că nu îți place jobul tău sau locul unde este amplasat biroul, ci găsește oportunitatea de a învăța lucruri noi sau de a realiza aceleași sarcini într-un mod diferit.
6. Nu fi prea tolerant cu tine însuți
Motivația stimulează acțiunea, iar acțiunile direcționate corect aduc rezultatele dorite. Uneori felul în care acționezi nu te ajută să-ți îndeplinești obiectivele și poate ți se pare ușor să fii foarte tolerant cu propria persoană și să nu te pui într-o poziție dificilă.
Vei aștepta momentul potrivit, ocazia ideală, dar în realitate vei stagna și te vei apropia de depresie. Nu intra într-o zonă gri de falsă toleranță, ci impune-ți noi provocări pentru a-ți demonstra că poți realiza visul pe care îl ai. Nu ezita să faci lucruri de care te temi pentru că vei descoperi că ești mult mai puternic decât îți închipui.