De ce te simți deprimat fără vreun motiv anume

Mulți oameni se întreabă de ce se simt deprimați fără motiv. Adevărul este că există întotdeauna un motiv.
Pur și simplu nu știu care este acesta. Creierul este un organ complex și este nevoie de conștiință de sine pentru a înțelege pe deplin gândurile și emoțiile. Depresia ușoară este destul de comună. Toți avem perioade în viața noastră în care ne simțim triști și ne confruntăm cu probleme. S-ar putea să nu pară foarte important, dar și o depresie ușoară poate diminua calitatea și sănătatea vieții. Iată de ce te simți deprimat fără a avea vreun motiv aparent!

De ce te simți deprimat fără vreun motiv anume în anumite momente din viața ta?


Înțelegerea motivelor care stau la baza depresiei tale reprezintă un pas important în tratarea și prevenirea depresiei. Nu trebuie să fii un terapeut instruit pentru a-ți da seama de ce te simți trist.
Uneori, trebuie doar să observi ce se întâmplă în corpul, în mintea și în viața ta. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale depresiei ușoare!

1. Te simți stresat și copleșit


Stresul poate contribui în mod semnificativ la apariția depresiei ușoare. Oamenii ocupați au multe angajamente, cum ar fi munca, viața de familie și activitățile extrașcolare. Toate acestea te pot face să te simți stresat și copleșit. Modul în care stresul contribuie la depresie este că, atunci ești atât de ocupat, nu ai timp să faci o pauză mentală. Atunci când se întâmplă acest lucru, este aproape imposibil să-ți încetinești gândurile. Iar când mintea ta scapă de sub control, începi să simți că pierzi controlul asupra vieții tale.

2. Ai probleme cu sănătatea


Există diferite afecțiuni fizice care pot duce la apariția depresiei. Una dintre ele este deficitul de vitamina D.
Soluția pentru deficitul de vitamina D este simplă. Fie aduci un aport mai mare din acest nutrient vital prin dietă sau suplimente, fie stai mai mult la soare. Și modificările hormonale îți pot afecta starea de spirit. Modificările pot fi cauzate de funcția tiroidiană, ciclul menstrual și nivelul activității fizice. Exercițiile fizice te pot face să te simți iritabil pe termen scurt. Pe termen lung, te pot ajuta să te simți mai bine cu privire la propria persoană.

Și lipsa de somn îți poate afecta starea de spirit și abilitatea de a te concentra, lucru care te poate face să te simți iritabil. Poate că nu reușești să dormi suficient sau poate că lasă de dorit calitatea somnului tău.

3. Oamenii nu sunt așa cum te-ai aștepta


Mulți oameni au așteptări nerealiste față de alte persoane. Putem adesea să fim prea critici față de ceilalți, în timp ce așteptăm ca aceștia să ne ierte greșelile.
Dacă vedem doar greșelile altor persoane, atunci limităm numărul de persoane cu care putem avea relații strânse. Iar dacă nu ai relații apropiate, atunci ești mai susceptibil la deprimare fără vreun motiv aparent. Trebuie să îți dai seama că alți oameni sunt falși și nu le poți cere să fie perfecți. Dacă vrei să ai relații de calitate în viața ta, atunci trebuie să accepți oamenii așa cum sunt.

4. Schimbările din viață te întrerup


Un fapt de bază al vieții este că totul se schimbă. Nimic nu rămâne la fel. Iar dacă te aștepți ca lucrurile să rămână neschimbate, atunci este doar o chestiune de timp înainte să fii dezamăgit și să începi să te simți deprimat.
Un bun exemplu este reprezentat de relațiile intime. Ne place să ne îndrăgostim la început. Sentimentele se schimbă, uneori oamenii se îndepărtează. Unii oameni nu pot face față acestor schimbări sentimentale. Încearcă să facă tot ce pot pentru a avea din nou acele sentimente inițiale. 
iulia-mirica