De ce ne prostește bombardarea cu informații?

Atunci când dai scroll pe Facebook, poți vedea postări legate de exerciții simple care ameliorează durerea de spate sau cum să fii singură și fericită. Sau intri pe Youtube și găsești sfaturi de machiaj sau lecții de chitară. Însă știai că bombardarea cu informații ne prostește? Iată de ce!

Motivul pentru care ne prostește bombardarea cu informații


Acele exerciții pe care le vezi pe internet, modalitățile de a fi singură și fericită și chiar și sfaturile de machiaj, respectiv lecțiile de chitară, reprezintă unele dintre lucrurile pe care oamenii nu le vor duce niciodată până la capăt. Tehnologia a adus un surplus de informație lumii, dar acest lucru nu a făcut oamenii mai deștepți. Simpla expunere la informație nu îi ajută pe oameni să învețe mai bine sau corect. De fapt, cei mai mulți oameni nu au învățat niciodată cum să învețe corect.

În medie, oamenii petrec 50 de minute pe zi pe Facebook.
Expunerea la informație nu este același lucru cu internalizarea și adaptarea cunoștințelor. Chiar și în timpul educației formale, elevii dobândesc cunoștințe rapide necesare pentru a scrie lucrări și a da examene, transformând ceea ce învață în cunoștințe pe care le pot aplica pe tot parcursul vieții. Sistemele convenționale de dobândire a cunoștințelor nu reușesc să atingă potențialul creierului. Dacă nu folosim aceste cunoștințe, le pierdem.

Modul de aplicare a cunoștințelor este diferit în zilele noastre, deoarece este ușor să te expui la o mulțime de informații în fiecare zi.
Modelele tradiționale de învățare implică adesea ucenicia sau aplicarea imediată a competențelor.

Dacă încercai să înveți să schiezi înainte de epoca informațiilor, probabil că începeai prin căutarea unui instructor. Un schior experimentat te poate ajuta să înțelegi echipamentul și se poartă ca un ghid pentru a te ajuta să înveți mecanica activității. Iar tu ai fi lucrat în mod constant pentru a aplica ceea ce ai învățat. În cele din urmă, nu ai mai fi avut nevoie de instructor și te-ai fi putut considera un schior competent și încrezător.

Astăzi, când decizi să începi să schiezi, petreci ore întregi pe Internet, pe fiecare blog și articol despre ski.
Te uiti la videoclipuri, cauți cel mai bun echipament și te alături unui grup de Facebook pentru entuziaștii sporturilor de iarnă. S-ar putea să te simți ca un expert în toate aspectele legate de ski după ce ai găsit toate aceste resurse, dar ai învățat să schiezi? Există o mare diferență între articolele pe care le citești și punerea în picioare a schiurilor, respectiv folosirea acestora. În zilele noastre, calitatea cunoașterii este sacrificată pentru cantitate.

Există un dezechilibru între cunoștințele pe care le primim și informațiile pe care le folosim.
Creierul uman lucrează cât de repede poate pentru a trimite date în memoria pe termen lung, dar nu poate reține totul.
iulia-mirica