Alergi după fericire? Iată de ce nu o vei prinde!
Este ca în cazul mâncării tale preferate. Cu cât ai o cantitate mai mare din aceasta, nu înseamnă că e mai bine de fiecare dată. Dimpotrivă, atunci când ai șansa să mănânci din când în când, savurezi cu adevărat fiecare înghițitură din mâncarea preferată. Ar trebui să ne amintim întotdeauna că doar prin trăirea momentelor triste înțelegem ce înseamnă să fim fericiți. Presupunurea că alții sunt fericiți mereu reprezintă cea mai mare neînțelegere a fericirii.
Cei mai mulți oameni cred că unele persoane au o viață perfectă și că sunt fericite mereu.
Încă din copilărie suntem condiționați de ideea urmăririi fericirii veșnice, pe care o întâlnim prima oară în basme. În ceea ce privește rețelele sociale, toată lumea tinde să împărtășească numai aspectele cele mai bune ale vieții. Deci, este foarte ușor să ai o idee distorsionată cu privire la fericirea care te înconjoară. În realitate, există întotdeauna ceva care lipsește sau ceva neplăcut. Nimeni nu are o viață perfectă. Chiar și celebritățile care afișează fericirea constantă au propriile provocări și probleme.Atunci când suntem triști, ne concentrăm numai pe o curbă fluctuantă mică.
Însă trebuie să vezi din perspectiva curbei extinse. Când te gândești acum la trecut, multe dintre problemele acelea care păreau grave la momentul respectiv par doar mici obstacole de-a lungul liniei de experiențe. Este firesc să vrei să fii fericit cât mai des posibil. Deci ce poți face? În primul rând, renunță la convingerea că o viață perfectă înseamnă o viață fericită. Experiența momentelor dureroase din viața ta te face să ai grijă de persoanele care se confruntă cu aceleași probleme.
Dacă viața ar fi perfectă, nu ai putea empatiza cu alte persoane. Dacă viața ar fi perfectă, nu ai mai reuși să te dezvolți ca persoană.Pentru a fi fericit cu adevărat, nu mai urmări fericirea permanentă, chiar dacă sună contraintuitiv. Trebuie să accepți că există suișuri și coborâșuri de-a lungul vieții. Fericirea este, de fapt, o fluctuație a evenimentelor pozitive și negative. În final, vei obține un nivel de mulțumire bazat pe experiențe și realizări semnificative.
Posteaza comentariu