De aceea, mulți oameni tind să abordeze subiectul învățării fără prea multă atenție. Și nu se gândesc prea mult la modul în care pot dezvolta învățarea în viața lor. Aceștia spun că practica te ajută să te perfecționezi, fără a lua în considerare cu adevărat strategia învățării. Practica înseamnă să repeți aceeași abilitate mereu? Este grea? Sau ar trebui să fie distractivă?
Află cum poți să înveți mai ușor și mai eficient!
Un număr tot mai mare de cercetări arată că învățatul este dezvoltat, nu te naști cu acesta. Prin folosirea deliberată a practicilor și a strategiilor dedicate pentru îmbunătățirea capacității noastre de a învăța, putem să dezvoltăm cu mai multă ușurință o expertiză mai rapidă și mai eficientă.
Pe scurt, putem deveni mai buni. Modalități practice care te ajută să înveți mai bine
Organizează-ți obiectivele
Învățarea eficientă este redusă adesea la un anumit tip de management de proiect. Pentru a dezvolta un domeniu de expertiză, trebuie mai întâi să stabilim obiective realizabile cu privire la ceea ce vrem să învățăm. Apoi trebuie să dezvoltăm strategii care să ne ajute să atingem aceste obiective. O abordare orientată spre învățare ne face să facem față tuturor sentimentelor care iau naștere. Te întrebi dacă ești suficient de bun, dacă vei da greș, ce se va întâmpla dacă te înșeli, ce poți face în plus.
Deși unele îndoieli sunt normale, aceste tipuri de emoții negative ne pot lăsa fără capacitatea noastră de a învăța ceva nou.
În plus, suntem mai implicați dacă elaborăm un plan cu obiective clare. Cercetările sunt copleșitoare în acest sens. Studiile arată în mod constant că oamenii cu obiective clare depășesc persoanele cu aspirații vagi. Prin stabilirea obiectivelor, oamenii își pot gestiona mai ușor sentimentele și pot realiza progrese în procesul de învățare.Gândește-te la gândire atunci când înveţi
Metacogniția este crucială pentru talentul învățării. Psihologii definesc metacogniția ca fiind gândirea despre gândire. General vorbind, metacogniția este despre a inspecta ceea ce știi. Te poți întreba dacă îi poți explica unui prieten lucruri, care sunt obiectivele tale, dacă ai nevoie de mai multe cunoștințe de bază sau de mai multă practică.
Metacogniția este un proces ușor pentru experții instruiți. Atunci când un specialist încearcă să rezolve o problemă, acesta se va gândi adesea la modul în care este problema încadrată. Soluția este să profiți și tu de acest tip de gândire despre gândire. Când vine vorba despre învățare, una dintre cele mai mari probleme este că oamenii nu apelează suficient la metacogniție. Aceștia nu se opresc să se întrebe dacă au într-adevăr o îndemânare.Reflectă asupra procesului învățării
Există o contradicție în procesul învățării. Se pare că trebuie să renunțăm la învățare pentru a înțelege învățarea. De exemplu, atunci când ne îndepărtăm de o problemă, adesea aflăm mai multe despre acea problemă. Intri într-o discuție cu un coleg și cele mai bune argumente ale tale îți vin în minte atunci când speli vasele seara, acasă.
Citești un manual și o mare parte din înțelegerea ta poate veni după ce l-ai închis. Pe scurt, învățarea are nevoie de reflecție. Acest tip de reflecție necesită un moment de calm. Poate scrii un eseu în liniște sau vorbești cu tine când ești la duș. Este nevoie de puțină liniște cognitivă, un moment de introspecție tăcută, pentru a ne ajuta să deliberăm concentrat. Somnul este un exemplu fascinant al acestei idei. Este posibil să ne ordonăm cunoștințele în timp ce dormim. Un studiu recent arată că o odihnă bună poate reduce timpul de practică cu 50%.
Posteaza comentariu