Atleții și sportivii de top ai lumii sunt un exemplu foarte bun de urmat din acest punct de vedere. Deși poate că în fiecare secundă corpul le cere să renunțe, antrenamentul fizic și mai ales cel psihic îi determină să meargă mai departe.
Dacă simți de multe ori că cedezi din cauza presiunii, fie că este vorba de momentele dificile din viața ta, un proiect important care necesită multă muncă, un examen sau o provocare pe care ți-ai stabilit-o, câteva exerciții mentale te vor ajuta să fii puternică psihic. Așa cum se spune, mintea ta poate fi cel mai bun aliat, dar și cel mai mare dușman.
Iată ce să încerci ca să fii puternică psihic:Joacă pentru a câștiga
După cum spuneam, sportivii de succes sunt un exemplu foarte bun de urmat. Atunci când intră pe teren, aceștia nu gândesc "Sper să nu mă fac de râs". Cercetătorii de la Institutul de Sport din Anglia au descoperit că simpla schimbare a modului de gândire față de propria ta performanță poate schimba radical rezultatul. Dacă intri într-o situație cu gândul "Sper să nu pierd", vei avea o prestație mai slabă decât dacă gândești "Sunt aici ca să câștig". Prin urmare, respiră adânc și spune-ți în minte "Voi reuși!".
Șansele tale de succes vor crește semnificativ.Conștientizează momentul
Studiile au demonstrat că prin conștientizarea situației în care te afli schimbi modul în care creierul reacționează la stres. De aceea militari sunt antrenați să-și folosească mintea pentru a conștientiza foarte bine prezentul și situația înainte de a fi trimiși în misiuni dificile. Cum faci asta? De fiecare dată când simți că te cuprinde panica, te simți copleșită și tot ce vrei este să renunți, gândește-te la ceea ce te face să ai astfel de emoții. Analizează-ți apoi situația și gândește-te la ceea ce poți face pentru a o depăși.
Dacă lași teama să te cuprindă și să devină irațională, nu ai șanse de reușită.Vizualizează reușita
Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că indiferent de gradul tău de pregătire, vizualizarea etapelor pe care le vei parcurge pentru a îndeplini un obiectiv te vor ajuta să te descurci mai bine. Fie că participi la un concurs, susții o prezentare în fața unei mulțimi sau dai un examen, imaginează-ți cum vei face acest lucru, pas cu pas. Atunci când gândești fiecare etapă, vei avea o prestație mult mai bună.
Încurajează-te
Un exercițiu care poate că îți sună bizar, dar este cât se poate de eficient, potrivit specialiștilor. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că o persoană care vorbește cu sine la persoana a doua și își folosește numele pentru a se încuraja, reduce de fapt nivelul stresului și poate lua decizii mai bune.
Prin urmare, în loc să spui "Pot să fac asta", spune-ți pe nume "Poți să faci asta, X". Te va ajuta să-ți echilibrezi emoțiile și să te concentrezi mai bine asupra ceea ce ai de făcut.
Posteaza comentariu