3. Visele reprezintă mijloacele de comunicare ale minții inconștiente
În jurul secolului al XX-lea, Sigmund Freud, părintele psihanalizei, era de părere că visele reprezintă mesaje din inconștient. Interpretarea viselor reprezintă calea către cunoașterea activităților inconștiente ale minții, după cum scria Freud. Scopul viselor este acela de a împlini dorințele reprimate și ar putea stimula înțelesul individual prin asociații. Carl Jung a avut o perspectivă orientată mai mult spre viitor. Visele, după cum spunea el, reprezintă o modalitate pentru tine să observi lucruri, trimise prin simboluri universale, dar personale. Un vis despre o persoană care a ieșit din viața ta poate fi văzut ca un semn că lași o ocazie să scape. Un vis este o comunicare a unor idei despre care personalitatea crede că sunt importante și necesare. În acest fel, conștiința se extinde și oamenii pot să înțeleagă mai multe despre ei.
4. Visele sunt amintirile tale în acțiune
Pentru mai mult de un secol, cercetătorii au încercat să afle și au descoperit modul în care somnul stimulează memoria, în special formarea amintirilor pe termen lung. Acum, neurologii descoperă că imaginile kaleidoscopice din vise reprezintă un produs secundar al procesului memoriei. Atunci când diferitele tale experiențe sunt corelate, rezultatul este unul familiar și străin în același timp. Această imagine adesea bizară nu este reală, deoarece sunt asociate mai multe amintiri. În timpul somnului REM, la nivel fenomenologic, această imagine compusă este trăită ca o scenă de vis.
În acest fel funcționează și învățarea. Când participanții din cadrul unui studiu au fost rugați să navigheze într-un labirint virtual și apoi să doarmă puțin, persoanele care au visat ceea ce au învățat prima oară s-au descurcat mai bine ulterior decât ceilalți oameni. În mod similar, păsările nu se nasc știind să cânte, acestea trebuie să învețe. Biologul Daniel Margoliash de la Universitatea din Chicago a analizat creierul masculilor de cinteze australiene în somn și a descoperit că aceleași modele de neuroni se aprind în timp ce dorm ca atunci când cântă, încercând să atragă partenere potențiale. Deși nu poți întreba această pasăre ce experiențe a avut cu o noapte înainte, se pare că păsările își exersează cântecele în somn.
5. Visele sunt date
Scanările creierului încep să detecteze subiectul viselor prin algoritmi care recunosc ce arată activitatea creierului oamenilor. Se pare că oamenii sunt rareori singuri în vise și au tendința să se viseze alături de oameni de care sunt apropiați emoțional. Visele reprezintă preocupările emoționale pe care le avem în relațiile noastre. Acestea reprezintă o resursă care ne ajută să explorăm calitățile relațiilor noastre.
Posteaza comentariu