Moduri în care relația cu mama ta îți influențează celelalte relații
Părinții au un rol foarte important în viața noastră. Aceștia ne modelează pentru viitor. Iar modul în care suntem crescuți joacă un rol foarte important în felul care interacționăm cu cei din jurul nostru. Părintele de la care probabil că învățăm cel mai mult este mama. Aceasta are o legătură cu copilul care nu poate fi explicată complet. Cu toate acestea, mamele pot avea și un impact negativ asupra copiilor lor. Relațiile toxice cu mamele afectează felul în care te comporți în celelalte relații. Indiciile pot fi unele foarte subtile, însă iată cum poți afla dacă și relația cu mama ta îți influențează în mod negativ viața!
1. Mama cu probleme de încredere
Construirea încrederii în sine este adesea inconștientă. Pentru a o construi, familiile au nevoie de practică. În unele cazuri, părinților le este greu să-i facă pe copii să aibă încredere în ei. Problemele de încredere se pot manifesta ca revolte. Iar unii părinți nu sunt în măsură să îi ajute pe cei mici, doarece și ei au probleme de încredere. Mamele cărora le este greu să aibă încredere în copiii lor tind să transmită acest lucru. Dacă mama ta nu avea încredere în tine, probabil că și ție îți este greu să ai încredere în alți oameni. Iar acest sentiment de neîncredere afectează cu siguranță relațiile romantice.
2. Mama obsedată de control
Părinții sunt responsabili pentru educație și când vine vorba de disciplină. Modelarea unei persoane este dificilă, deoarece nu mulți părinți știu unde să se oprească. Aceștia ajung să controleze fiecare aspect al vieții copiilor lor. Trebuie să știe exact ce fac copiii lor în permanență. Unele mame nu pot renunța la această nevoie de control. Simt nevoia să controleze cu cine se văd copiii lor, cât de des ies și ce haine poartă. Cum te poate afecta acest lucru într-o relație romantică? S-ar putea să ai o tendință de a-ți controla partenerul. Îi verifici mesajele, îi știi parolele și chiar și programul. De fapt, câteodată simți că faci ceea ce este cel mai bun pentru el. Însă ideea că tu îi controlezi viața constant nu va face decât să îl îndepărteze de tine.
3. Mama indisponibilă din punct de vedere emoțional
Este foarte important că părinții să aibă o legătură emoțională cu copiii lor. Se creează o conexiune care nu poate fi ușor distrusă. Există momente în care părinții consideră dificilă formarea unei legături cu copilul lor. Ar putea fi din cauza unor probleme ascunse, preocupări legate de sănătatea mintală sau chiar și din cauza abuzului. Fiicele care au mame indisponibile din punct de vedere emoțional resimt acest lucru mai tare. Se simt deconectate de proprii copii. De multe ori, le este greu răspundă corespunzător la nevoile celorlalți. Cum ar putea să îți afecteze asta relația? Probabil că ți se pare greu să formezi o legătură cu orice persoană. Îți este greu să stai într-o relație, deoarece nu reușești să stabilești o conexiune cu persoana respectivă.
4. Mama care șantajează
Este normal ca părinții să fie mândri de realizările copiilor lor. Încurajările sunt cele care îi ajută pe oameni să își urmeze visurile. Însă există cazuri în care părinții le exploatează talentele copiilor lor pentru propria fericire. Mama care șantajează este cea care consideră realizările copilului său ca fiind proprii. De multe ori, mamele copiilor talentați le exploatează nevoia copiilor de iubire și atenție cu un sistem în regim barter. Le pot spune că sunt preferații mamei dacă obțin locul întâi la un concurs. Acest tip de relație cu mama ta ar putea avea un efect asupra felului în care lauzi realizările unei alte persoane.
5. Mama în care nu poți avea încredere
Există unele mame care au tendința de a-și schimba foarte brusc starea de spirit. În unele zile, își critică foarte mult copiii, judecându-i pentru lucruri care ar fi putut ușor corectate. Unele mame chiar fac anumite comentarii în legătură cu greutatea copiilor și atrag atenția asupra presupuselor defecte. Iar această stare de spirit se schimbă brusc. Mamele încep să le ofere dragoste și afecțiune copiilor. Aceste schimbări de stări de spirit fac copiii confuzi. Din cauza nesiguranței mamei tale, probabil că îți este greu să îți exprimi sentimentele în fața partenerului. Tinzi să te închizi în tine și să nu știi cum să răspunzi la gesturile de afecțiunile pe care ți le arată partenerul. Nu ai deloc stabilitate atunci când partenerul te complimentează.
6. Mama dependentă
Există unele mame care le cer adesea ajutorul copiilor. În unele cazuri, copiii trebuie să le ajute în casă cât mamele lucrează. Având în vedere că cei mici preiau o mare parte din responsabilitățile de adulți, ajung să se dezvolte cu mult înaintea celorlalți. În relații, ai tendința de a te purta ca o mamă cu partenerul.
Posteaza comentariu