Cum funcționează Legile lui Murphy. Vei privi viața altfel

Stai în trafic, iar pe toate benzile se merge bară la bară. Abia aștepți să ajungi acasă și, spre disperarea ta, observi că mașinile de pe celelalte benzi par să se miște. Așa că schimbi și tu banda. Dar, odată ce ai făcut asta, observi că toate benzile se mișcă, inclusiv cea de pe care ai plecat, cu excepția benzii tale. Legile lui Murphy se pun în aplicare și, conform acestora, orice poate merge prost va merge prost. Și s-ar putea să aibă dreptate. Iată cum funcționează Legile lui Murphy!

Legile lui Murphy și modul în care îți afectează viața


În realitate, noi suntem cei care percep Legile lui Murphy a fi atât de relevante pentru viața noastră. Atunci când viața merge bine, nu căutăm motive. La urma urmei, ne așteptăm ca lucrurile să meargă în favoarea noastră. Dar când lucrurile merg prost, căutăm motive.

Gândește-te la mers! De câte ori ai ajuns la destinație și te-ai gândit cât de bine ai mers până acolo? Dar când te împiedici de o bordură și îți luxezi glezna, te miri că ți s-a întâmplat acest lucru.
Legile lui Murphy se bazează pe tendința noastră de a fi negativiști și de a trece cu vederea lucrurile pozitive. Însă Legile lui Murphy sunt un concept relativ nou, datând de la mijlocul secolului trecut. Te întrebi de ce reprezintă un concept universal solid? Poate că cea mai bună explicație pentru atracția noastră față de legile lui Murphy reprezintă simțul fatalismului.

Fatalismul reprezintă ideea conform căreia suntem cu toții neputincioși în fața vieții.
Această noțiune spune că lucrurile care ni se întâmplă sunt inevitabile. Este vorba despre faptul că există un fel de lege universală, care se joacă cu viețile noastre.

Fatalismul contrazice un alt concept - voința liberă. Aceasta reprezintă ideea că oamenii au o voință liberă și că toate alegerile, alături de consecințe, sunt ale lor. Poate că legătura pe care o avem cu legile lui Murphy este rezultatul coliziunii dintre voința liberă și fatalism. 

Legile lui Murphy nu dovedesc nimic.
Nici măcar nu explică nimic. Pur și simplu afirmă faptul că lucrurile vor merge prost. Dar uităm că există și alte forțe atunci când luăm în considerare aceste legi. Viața este grea. Însă trebuie să ții cont de faptul că unele momente sunt mai grele decât altele. Sau te poți gândi că o felie de pâine va ateriza pe podea întotdeauna cu partea unsă cu unt în jos.
iulia-mirica