Chit că este vorba chiar și doar de evenimente izolate, care te-au dat peste cap, sau dacă ai o predispoziție către stări negative, este important să știi cum să gestionezi aceste momente.
Ca să depășești cel mai rapid și fără urme vreun soi de traumă sau pur și simplu un val de pesimism, este important să îți faci un mic plan de acțiune. Astfel te vei responsabiliza și nu vei aștepta să treacă de la sine.
Asta nu înseamnă că timpul nu este prietenul tău cel mai bun și că nu trebuie să te înarmezi cu răbdare, ci că trebuie să vii cu mici completări. Vorbește despre îngrijorările tale
Majoritatea dintre noi crede că e mai bine sau că e un act de bravură să ține relele pentru sine. Nimic mai greșit. A refula îngrijorările și situațiile de stres este o greșeală care ne poate aduce în situații extrem de neplăcute pe plan psihic.
A defula - adică a ”deversa” stările negative prin comunicare rezolvă deja o parte din neplăcere. Împărtășirea cuiva apropiat problemele tale te face să te simți conținut, în siguranță și ascultat. Asta contribuie și la conștientizarea problemei, pe care acum nu o mai poți băga sub preșuleț. Curaj, este un prim pas minunat!Confruntă-te cu una din fricile tale
Cel mai mare inamic al nostru este teama, dacă suntem niște pesimiști convinși. Suntem siguri că se va întâmpla ceva rău, așa că automat ne e frică de câte ceva.
În psihologie, însă, există o practică frecventă, denumită expunere. Dacă ocolești o stradă pentru a nu te întâlni cu cineva, dacă iei liftul ca să nu te împiedici pe scări, dacă ai frică de înălțime, se pare că este mai bine să te expui încet încet situației care te stresează și te sperie, până când îți devine indiferentă.