Care sunt motivele pentru care anxietatea te face obsedat de curățenie?
Atunci când creierul tău este îngrijorat cu privire la ceva, poate fi dificil să te gândești la alte lucruri. S-ar putea să ai un blocaj creativ. Capacitatea ta de a te concentra pe sarcina pe care trebuie să o faci poate fi afectată.
Anxietatea și dezordinea sunt corelate. Persoanele cu anxietate pot avea probleme când vine vorba de ordine. S-ar putea să nu poată să renunțe la lucruri, gândindu-se că vor avea nevoie de acestea la un moment dat.
S-ar putea să își facă griji cu privire la eliminarea unui lucru din viața lor, iar atunci când scapă de acel lucru, vor regreta imediat sau vor avea nevoie de acel lucru. Iar acest comportament poate face dificilă menținerea curățeniei într-o locuință.Cum ar putea ordinea și reducerea dezordinii să ajute persoanele care suferă de anxietate?
Reducerea dezordinii ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate. Când vezi atât de multe lucruri care te înconjoară, acestea pot crește nivelul de distragere a atenției.
S-ar putea să simți că trebuie să fii atent la acele lucruri în loc să fii atent la sarcina pe care trebuie să o faci. Stimularea vizuală oferită de dezordine și aglomerație le-ar putea distrage atenția persoanelor care suferă de anxietate.Anxietatea poate face mai ușor procesul curățeniei
Pe de altă parte, unii oameni care suferă de anxietate consideră că le este ușor să facă curat. Aceștia simt că pot scăpa de grijile din mintea lor cu ajutorul curățeniei. Pot face ceva în legătură cu dezordinea sau cu mizeria.
Curățenia îi poate da unei persoane un anumit sentiment de control asupra situației.Cercetătorii au analizat procesul curățeniei și persoanele cu anxietate. Aceștia au separat oamenii în câteva grupuri. Un grup a primit un stresor reprezentat de un discurs pe care trebuie să îl susțină în fața unei mulțimi de străini. Celălalt grup nu a primit acest declanșator al stresului. Cercetătorii au observat tehnicile de curățare ale persoanelor din fiecare grup Persoanele care au fost supuse stresului au fost mai eficiente la curățenie.
Munca lor era mai repetitivă și mai meticuloasă. Cei care nu erau stresați erau mai puțin meticuloși în munca lor. Au folosit mai puține mișcări repetitive.Tu ce părere ai despre acest studiu? Faci mai multă curățenie atunci când ești stresat sau pur și simplu ești mai meticulos în întregul proces de curățenie?
Posteaza comentariu