Adevărul despre fericire spus de un maestru budist

Te-ai întrebat vreodată ce este fericirea? Este un sentiment? Este vorba despre circumstanțe stabile în viață? Sau este ceva profund personal, care nu poate fi definit? Maestrul budist Thich Nhat Hanh a dezvăluit adevărul despre fericire. Iată care este acesta!

Care este adevărul despre fericire conform unui maestru budist?


Este un fel de a fi. De fapt, într-un citat simplu, dar profund, Thich Nhat Hanh spune că adevărata fericire se bazează pe pacea interioară: "Mulți oameni cred că entuziasmul este fericirea. Dar dacă ești entuziasmat, nu ești liniștit. Adevărata fericire se bazează pe pace."

Thich Nhat Hanh spune că acceptarea este o parte importantă a păcii interioare. Cu toate acestea, în societatea noastră, prea mulți oameni încearcă să se schimbe pentru alții.
Însă acest lucru este inutil pentru pacea noastră interioară și pentru fericirea personală. A fi frumos înseamnă a fi tu. Nu trebuie să fii acceptat de alții. Trebuie să te accepți. Atunci când te naști o floare de lotus, fii o floare de lotus, nu încerca să fii o floare de magnolie. Dacă ai nevoie de recunoaștere și acceptare și încerci să te schimbi pentru a te potrivi cu ceea ce își doresc alți oameni, vei suferi toată viața. Adevărata fericire și putere stau în înțelegerea ta, acceptarea ta și încrederea în tine.

Conform lui Thich Nhat Hanh, pentru a obține propria acceptare, trebuie să începem să acceptăm momentul prezent și minunile frumoase care există în jurul nostru.
Atunci când suntem în conexiune cu momentul prezent, înțelegerea noastră despre ceea ce se întâmplă se adâncește și începem să ne încărcăm cu bucurie, pace și iubire. În jurul nostru, observăm toate miracolele - o rază de soare, o frunză, o floare, râsete, picături de ploaie. Dacă rămâi în această stare, este ușor să vezi miracolele peste tot. Fiecare ființă umană reprezintă un cumul de miracole. Ochii văd mii de culori și forme.
Urechile aud albinele care zboară sau picăturile de ploaie. Inima bate în ritm cu inimile tuturor. Când suntem obosiți și ne simțim descurajați de toate luptele pe care le ducem zilnic, este posibil să nu observăm aceste minuni, dar ele sunt întotdeauna prezente. Nu înseamnă că nu trebuie să ne gândim la trecut sau viitor, ci să o facem într-un mod productiv. Trebuie să nu te pierzi în regretele trecutului sau în îngrijorările legate de viitor. Dacă ești ancorat în prezent, trecutul poate fi potrivit pentru introspecție.
Poți obține mai multe perspective din faptele realizate în trecut.
iulia-mirica