Ce înseamnă de fapt iubirea de sine? Și cum se realizează? Este important să cunoaștem câteva metode prezentate de site-ul mindbodygreen.com prin care ne putem cultiva iubirea de sine într-un mod natural, sincer și ușor de realizat.
5 moduri simple ca să-ți cultivi iubirea de sine
1. Bucură-te de micile tale plăceri
De exemplu, dacă îți place să mănânci ceva anume, dar nu poți face asta tot timpul pentru că dăunează sănătății, fă-o atunci când îți este cu adevărat poftă și bucură-te de acel moment. Nu este obligatoriu ca mâncarea să fie marea ta plăcere. Indiferent de natura acestei plăceri, sau viciu, este important felul în care alegem să trăim acel moment. Dacă te lași dominat de gânduri negative, atunci nu faci decât să creezi un disconfort pentru corpul tău. Ceea ce contează este cât de multă plăcere putem aduce în viața noastră și cum păstrăm loc pentru lucrurile pe care le iubim.
Faptul că avem vicii nu ne face mai „răi” și nici nu transformă în rău lucrurile „bune” pe care le facem pentru noi. Dacă ne concentrăm prea mult asupra lucrurilor pe care le facem și încercăm să ținem totul sub control, ne facem mai mult rău decât bine.2. Alege să fii fericită
De ce bei sucuri verzi, consumi legume și fructe, mergi la yoga, meditezi și te plimbi în parc? Răspunsul corect ar fi acela că toate activitățile enumerate mai sus te fac să te simți bine și îți dezvoltă viața, făcându-te mai generos și mai sănătos. Cu toții vrem să fim sănătoși și să arătăm bine deoarece credem ca astfel vom fi mai fericiți. Însă dacă facem lucruri doar pentru că sperăm că „vom fi mai sănătoși”, fără să evaluăm felul în care aceste acțiuni ne fac să ne simțim, nu acționăm pentru binele nostru, ci ca urmare a influențelor celor din jur.
3. Experimentează pentru a alege lucrurile care ți se potrivesc
Dacă un lucru nu ți se potrivește nicicum, este mai bine să-l eviți, indiferent de cât de popular este acel lucru. Iată un exemplu: poți renunța să bei sucuri verzi, dacă acest lucru nu-ți aduce niciun beneficiu și nici nu-ți face plăcere.
Deși este considerat sănătos și aduce o grămadă de beneficii pentru sănătate, prepararea lui în fiecare dimineață poate să devină o povară și să-ți consume energia, dând naștere la o stare de disconfort legată de prepararea și consumarea lui. Chiar dacă cel mai mare antrenor de wellness îți spune că un anume lucru este cel mai bun din lume, dacă nu-ți face plăcere atunci nu este cel mai bun lucru din lume. Trebuie să devii propriul tău antrenor și să alegi ceea ce ți se pare cel mai frumos și incitant.4. Înlătură-ți barierele
Explorează-ți emoțiile negative fără prejudecăți! Atunci când poți să analizezi fără părtinire negativismul din viața ta, ai ocazia să-ți descoperi toate părțile ascunse. Acceptându-te așa cum ești, ajungi să te iubești. Învățând să te accepți așa cum ești – în special cu părțile mai puțin frumoase – este o dovadă de iubire de sine.
Uneori, vulnerabilitatea este înspăimântătoare, dar poate deschide ușa către un nou sine, de care nu ai fost conștientă.5. Ia o pauză
Uneori tot ceea ce ne trebuie este o pauză de gândire. Aceasta este o dovadă de iubire și grijă față de noi înșine. Tot ceea ce trebuie să faci este să dai voie corpului să se liniștească. Nu poți face asta premeditat, la un anumit moment. Înseamnă pur și simplu să iei o pauză de o oră și să-ți concentrezi toată atenția asupra ta. Fără un scop anume, fără să te aștepți la un rezultat anume. Nu aplica sablonul „trebuie să fac cutare și cutare lucru ca să-mi dovedesc că am grijă de mine.” Nu adăuga stresul suplimentar al lucrurilor pe care trebuie să le faci în plus. Fă ceea ce-ți place – chiar dacă asta înseamnă să găsești un petic de iarbă, să te întinzi pe ea și să te uiți la norii de pe cer.
Iubirea de sine nu se măsoară în cantitatea de alimente sănătoase consumate săptămâna asta sau în numărul de ore în care ai făcut sport.
Iubirea de sine este despre felul în care ne relaxăm în sinea noastră și despre cum ne facem loc pentru a simți, gândi și a acționa așa cum simțim.
Posteaza comentariu