Peugeot si Citroen vor hibrizi

Producatorii auto francezi Peugeot si Citroen vor dezvolta o gama de modele hibride fara a astepta sprijinul autoritatilor, care au decis sa investeasca bani de cativa ani buni fara a-si onora promisiunile.

Desi isi doresc modele hibride in gama lor, producatorii francezi Citroen si Peugeot (cunoscuti in lumea auto sub numele PSA - grupul din care fac acestia parte) intampina dificultati de unde se asteptau mai putin: din partea Guvernului francez. Dupa ce guvernantii au ezitat in mai multe randuri sa le acorde sprijin pentru dezvoltarea unei linii de modele de serie cu tehnologie hibrida, desi promisiunile conducatorilor dureaza deja de cativa ani buni.

Programul hibrid al PSA costa in total 471 de milioane de euro, parneterii principali ai grupului francez fiind companiile Continental, Bosch, Valeo si Thyssen-Krupp.

Primele versiuni hibride ale peugeot si Citroen urmeaza sa apara oficial in 2011. O idee despre cum vor arata noile modele ne-am putut face anul trecut, cand Peugeot a lansat oficialo versiune hibrida (motor clasic, pe motorina plus un altul electric) a modelului 308 (foto).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod