Trenciul este urmaşul mantalelor purtate de soldaţii britanici în Primul Război Mondial. Pe atunci, Thomas Burberry a fost ales de Oficiul pentru Război pentru a adapta paltonul ofiţerilor britanici condiţiilor moderne de război.
Astfel, Burberry le-a adăugat verigi metalice şi epoleţi pentru fixarea grenadelor, butelcilor şi hărţilor. După război acest palton, numit ulterior trenci, a devenit foarte popular în rândul civililor, deoarece, soldaţii reîntorşi acasă au continuat să poarte acest obiect vestimentar.
În anul 1928, trenciul este îmbrăcat pentru prima dată de o femeie în filmul "A woman of affairs", ce a avut-o ca protagonistă pe Greta Garbo.Pe piaţă apare, în mod oficial în anul 1856, când Thomas Burberry deschide primul magazin de haine bărbăteşti în Basingstoke, în Hampshire. Azi a devenit o haină clasică atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.
Trenciul este o piesă vestimentară versatilă, poate fi purtat în foarte multe combinaţii. Cu o pereche de jeanşi, rochii din voal, fuste creion, pantaloni din piele, sau pe post de rochie (în această combinaţie tocurile sunt obligatorii).
Atunci când îţi cumperi un trenci trebuie să fi atentă la mărime, este foarte important să-ţi achiziţionezi unul pe măsura ta. Astfel, îţi va da un aer neglijent. Dacă eşti o persoană mai mică de înălţime, optează pentru un model mai scurt. Dacă îţi iei unul care trece de genunchi, vei părea şi mai micĂ. Şi nu uita, cordonul trenciului este foarte important. Cel mai bine este să-l înnozi. Astfel, îţi vei crea o talie de viespe!
Aşa că, alege-ţi modelul potrivit şi poartă-l în zilele mohorâte de toamnă. Cu siguranţă te va face să te simţi mai bine!