Sapte greseli vestimentare ce iti pot compromite credibilitatea

Nu cred ca iti spun ceva nou: de multe ori ti se intampla sa stai dimineata in fata sifonierului deschis, nereusind sa te hotarasti ce tinuta sa adopti. Dupa ce, mai mult ca urmare a ceasului care iti arata ca e timpul sa te grabesti, reusesti in sfarsit sa te decizi, arunci o ultima privire in oglinda. Nu e rau, decizi tu, ridicand din umeri resemnata: oricum, nu mai ai timp sa iti schimbi vestimentatia, cu toate ca stii ca nu ai facut cea mai potrivita alegere. Adevarul este ca a gresi in aceasta privinta e mai usor decat ai crede, cu toate ca nu e chiar dificil sa eviti capcanele.



Multe femei ajung sa poarte cel mult 20 la suta din totalul hainelor care umplu sifonierul (si daca stau sa ma gandesc, realizez ca sunt exact in aceasta situatie). De ce se intampla astfel? Motivele sunt multiple si variate: neconfortabile, dificil de asortat, material pretentios (care se sifoneaza usor), croiala nu te avantajeaza, ti-au ramas mici (dar nu te induri sa te desparti de ele) si asa mai departe.

Pana una-alta, sifonierul tau e suprasolicitat... degeaba. Si cine stie, poate ca la nivel inconstient nu te grabesti sa-ti cumperi alte haine tocmai pentru ca stii ca ai suficiente - cand, de fapt, realitatea este diferita. Prin urmare, fa o triere a pieselor vestimentare, aplicand un criteriu simplu si eficient: daca nu ai purtat haina respectiva timp de trei luni, sansele sa revii la ea sunt reduse si in acest caz, stii ce ai de facut.



De fapt, intrebarea aceasta putea fi formulata altfel, mai concludent: ai la indemana o oglinda mare, in care sa te poti reflecta complet? Este esentiala pentru a dobandi o viziune de ansamblu asupra aspectului tau, incepand cu cerceii si terminand cu pantofii (nu uita ca detaliile sunt cele care fac diferenta). Multe femei se multumesc cu oglinzi in care se pot vedea doar pana la talie, ceea ce este gresit pentru ca nu stii daca efectul este simetric din toate punctele de vedere (proportional, cromatic, etc).




Bine, acest lucru nu inseamna ca faci greseli stridente; insa daca ne gandim spre exemplu la coafura, vei fi de acord ca dupa ce ai implinit 30 de ani spre exemplu, nu ti se mai potriveste sa iti prinzi parul intr-o coada de cal in crestet, cu ajutorul unei funde colorate si supradimensionate. Mesajul pe care l-ai trasmite ar fi ca nu te-ai maturizat inca...



Cel mai mare risc de a gresi in aceasta privinta il ai atunci cand te imbraci in viteza si nu tii cont la fel de riguros de textura si croiala pieselor vestimentare. Daca ne alegem hainele dimineata, la repezeala, sunt mari sanse ca unicul criteriu sa fie acela de a nu necesita sa fie calcate. Si cred ca nu mai este necesar sa-ti spun ca e o greseala. Hainele stramte, transparente, lucioase, fustele scurte, topurile fara maneci, pantalonii prea stramti - iata tot atatea exemple de alegeri eronate.




Pe drept cuvant se spune ca a sti sa te imbraci este o adevarata arta, si foarte probabil persoana care a emis acest dicton se referea la talentul de a ne imbraca astfel incat sa ne punem in valoare partile corpului de care suntem incantate, respectiv sa le camuflam pe celelalte. Si aceasta in mod atat de subtil, incat nimeni sa nu-si poata da seama care a fost intentia noastra initiala.



Daca nu-i alegi in conformitate cu restul tinutei, se poate spune ca "ai stricat orzul pe gaste", chiar (sau mai ales) daca vestimentatia este impecabil aleasa, asortata si potrivita contextului respectiv. Casual, eleganti sau clasici, pantofii sunt meniti sa reprezinte o incheiere fericita.



Nu inseamna ca la serviciu ar trebui sa te "claustrezi" in culori inchise, terne, dar nici sa arati de parca tocmai ai descins de pe o plaja caraibiana.
Sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont, unele dintre acestea referindu-se la politica interna a companiei, momentul zilei, nuanta pielii si parului tau, si nu in ultimul rand, stilul vestimentar.