Cum să-ți organizezi garderoba cât stai acasă. Cele mai bune soluții

Dacă tot stai închisă în casă, poți profita de timpul liber pentru a-ți organiza garderoba astfel încât să ai întotdeauna ținute perfecte atunci când poți ieși. Descoperă cele mai bune trucuri de organizare.
De câte ori nu ți-ai spus că e cazul să-ți organizezi hainele și accesoriile, dar ai renunțat din lipsă de timp? Acum nu mai ai această scuză. Este momentul să-ți iei inima în dinți și să te apuci de sortat. La final, îți vei mulțumi pentru ordinea impecabilă din dulapul cu haine, pantofi și accesorii.

De ce este important să ai o garderobă organizată? Pentru că îți va fi mult mai ușor să compui ținute impecabile zi de zi. Vei găsi mult mai repede ceea ce cauți și vei putea să te pregătești mai ușor dimineața, înainte de a pleca de acasă. De asemenea, cu această ocazie vei scăpa de hainele care nu îți mai vin, care sunt vechi și deteriorate sau care pur și simplu nu îți mai plac. Pe de alte parte, sigur vei descoperi în colțuri ascunse ale dulapului piese pe care ai și uitat că le aveai și din această cauză nu le-ai mai purtat de mult timp. Iată ce trucuri să folosești pentru a-ți organiza garderoba:

Încearcă metodă KonMarie


Ai auzit de metoda KonMarie? A fost concepută de experta în organizare Marie Kondo și este o modalitate eficientă de a pune în ordine tot ce ai în casă, nu doar hainele.
Această tehnică ne îndemană să renunțăm la lucrurile care „nu ne aduc bucurie”. Poate fi aplicată cu succes în cazul hainelor. Primul pas este să golești toate rafturile și dulapurile în care ții haine. Pune toate hainele în centrul camerei și sortează-le. Va trebui să faci trei grămezi diferite: ceea ce păstrezi, ce vrei să dai și ce trebuie să arunci. Ia apoi fiecare piesă în parte și gândește-te în ce categorie se încadrează. La final vei observa că dulapul tău era aglomerat cu o mulțime de haine pe care oricum nu le-ai purtat de mult, care nu ți se mai potrivesc sau care sunt deteriorate. 

Renunță la tot ceea ce nu ai purtat de câțiva ani


Avem tendința de a ne atașa de obiecte, inclusiv de haine, chiar dacă nu le folosim și nu au niciun scop în viețile noastre. Dacă ai în colecția ta obiecte vestimentare pe care nu le-ai purtat de ani buni, este un semn clar că trebuie să renunți la ele. În această categorie nu se încadrează rochiile elegante pe care le porți rar sau echipamente sportive pe care nu ai ocazia să le folosești des. Dacă ai unele piese vestimentare de care ești atașată emoțional, precum tricoul tău preferat din liceu, fă-i o poză și apoi pune-l în grămada pentru donat sau aruncat.
Îți va fi mai ușor să te desparți de el.
 

Citește și: Ce jachete se poartă în primăvara 2020. 5 modele 


Organizează corect ceea ce a rămas


Nu este suficient să împăturești hainele și să le pui unele peste altele în dulap dacă vrei să-ți îmbunătățești stilul vestimentar. În primul rând trebuie să separi hainele de casă de cele pentru muncă și ieșit în oraș. Apoi separă hainele de vară de cele de iarnă. Vei găsi astfel mult mai ușor ceea ce cauți. 

Pregătește-ți ținute


Pentru a compune zilnic ținute impecabile trebuie să ai acces la acele piese pe care le porți cel mai des și care sunt baza garderobei tale. Ai nevoie de umerașe pe care să pui aceste haine și apoi să le agăți pe o bară sau un suport special pentru umerașe. Există mai multe variante în care le să ordonezi. Prima este în funcție de tipul de îmbrăcăminte. De exemplu, pune toate cămășile, topurile și tricourile unele lângă altele, apoi toți pantalonii împreună și toate rochiile grupate. De asemenea, pe toate acestea le poți așeza în funcție de culori ca să-ți fie mai ușor să le alegi când îți compui o ținută.

A treia variantă este de a crea ținutele direct din acest pas.
Așază diferite piese așa cum ai vrea să le porți. Este o metodă de a crea din start numeroase ținute. De exemplu, alege o pereche de pantaloni și asociaz-o cu topurile cu care ai purta-o: o cămașă, un tricou, o bluză elegantă și un sacou. Gândește-te apoi la tipurile de pantofi care s-ar potrivi cel mai bine cu aceste trei ținute și așază pantofii sub ele. Ai creat astfel trei ținute diferite. Același lucru îl poți face cu fustele pe care le ai. În cazul rochiilor este mult mai simplu: este suficient să le asociezi cu un cardigan, un sacou sau o jachetă din piele.

Descoperă ce piese ar trebui să cumperi


Faptul că îți formezi vizual ținutele te ajută în același timp să faci cumpărături în mod strategic. În loc să te plimbi prin magazine și să cumperi ce găsești la ofertă sau ce-ți place pe moment, gândește-te cum anume ai putea să creezi o ținută cu ceea ce ai deja folosind piesa cea nouă. De exemplu, dacă ai o pereche de pantaloni cu talie înaltă și nu știi cu ce să-i porți, cumpără un top scurt sau o bluză care poate fi băgată în pantaloni.

Și dacă tot faci inventarul hainelor, poți să afli dacă ai în colecția ta acele haine și accesorii care sunt elementele de bază ale oricărei garderobe.
Aceste piese sunt foarte importante pentru că pot fi incluse în extrem de multe ținute. Iată ce ar trebui să ai:

- o pereche de pantaloni negri
- o pereche de blugi care îți vin perfect
- cel puțin un tricou alb
- un top cu dungi marinărești
- o cămașă albă
- o rochie little black dress
- o jachetă neagră din piele
- un sacou negru
- un trenci camel
- un palton
- un sutien alb, unul negru și unul nude
- o pereche de balerini (negri, nude sau imprimeu leopard)
- o pereche de pantofi clasici cu toc
- o pereche de pantofi sport albi

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă