Cum să-ți organizezi garderoba ca să ai ținute perfecte în fiecare zi

Nu-i așa că ai dulapul plin de haine, dar cu toate acestea ți se pare că nu ai cu ce să te îmbraci? Dar problema nu sunt hainele, ci faptul că nu sunt organizate corect.

Ai nevoie de câteva trucuri pentru organizarea garderobei, dezvăluite de specialiști. Iată care sunt acestea, potrivit stiliștilor Elika Gibbs și Virginia Feacey, citați de cosmopolitan.co.uk:

Începe printr-o curățenie generală


Virginia Feacey recomandă să iei pe rând fiecare piesă din garderoba ta și să formezi patru grămezi: "de vânzare", "poate", "de modificat" și "de aruncat".
De asemenea, specialiștii recomandă să probezi piesele asupra cărora ți-e dificil să te hotărăști. Poate vei descoperi o comoară ascunsă în dulapul tău.

Editează constant colecția de haine


Stilistul mai recomandă să pui în practică o politică de tipul "o piesă intră, alta iese", pentru a evita aglomerarea inutilă a garderobei. "Pentru fiecare piesă cumpărată, o alta trebuie să plece", declară specialista.

"Dacă nu triezi constant piesele din garderobă, vei avea senzația că ai o mulțime de haine, dar de fapt ai o grămadă de haine care nu-ți mai vin sau care sunt deteriorate.
Organizând garderoba vei observa că va fi mult mai ușor să alegi ce să porți dimineața", adaugă Elika Gibbs.

Câștigă bani cu hainele pe care nu le mai vrei


"Doar pentru că ție nu îți mai place nu înseamnă că nici altcuiva nu-i place", spune Virginia despre hainele pe care nu le mai dorești în garderoba ta și pe care le-ai putea vinde. "De asemenea, te va ajuta să strângi bani ca să cumperi ceva nou", adaugă stilistul. Pune hainele pe site-urile de vânzări online și recuperează-ți banii investiți în alte piese vestimentare sau accesorii.

Organizează garderoba pe categorii și apoi pe culori


"În acest fel totul va arăta mai ordonat și vei economisi timp dimineața când trebuie să te îmbraci în grabă", spune Virginia Feacey.

Alege elemente eficiente pentru organizare


"Îmi place să aleg umerașe de același fel, pentru că astfel obțin un aspect uniform și organizat. Alege umerașe cu capetele rotunjite și investește în cutii care te ajută să menții rafturile organizate.
Sunt foarte utile pentru curele, lenjerie intimă și șosete", declară stilistul.

Separă hainele pe sezoane


"Dacă nu ai suficient loc în dulap, împarte hainele în două categorii, pentru iarnă și pentru vară. Ține-le pe cele din sezonul următor împachetate, ca să nu te încurce. Nu te ajută cu nimic să ai o mulțime de haine pe umeraș iarna, dar trei sferturi dintre ele să fie rochii de vară", mai spune specialista.

Păstrează corect hainele


"Ține hainele tricotate împăturite. Dacă le lași pe umerașe se vor lărgi și deforma. De asemenea, usucă-le pe o suprafață plată după ce le speli", recomandă Virginia Feacey.

Ai grijă de piesele de calitate


Dacă ai investit în haine sau accesorii de calitate, ai grija de ele, recomandă stilistul. "Ține gențile din piele în saci textili care să le protejeze de praf și umple-le cu hârtii sau haine pentru a evita deformarea lor", spune specialista.

Schimbă modul în care cumperi haine. Iată cinci reguli pe care să le respecți:


Investește în piese de calitate


"Acestea vor fi piesele de bază ale garderobei tale", spune Virginia. "Se vor dovedi o investiție bună pe termen lung, de aceea ar trebui să alegi haine de calitate bună, versatile, ușor de asortat și ceva mai scumpe, dar care vor rezista mai mult.
Gândește-te la piese precum un trenci, o cămașă albă simplă, tricou alb simplu, un sacou negru, o pereche de blugi denim închis, un pulover din cașmir, teniși albi, pantofi negri cu toc, balerini negri etc.", recomandă stilista.

Nu cheltui prea mult pe haine în trend


Nu da prea mulți bani pe piese pe care probabil le vei purta un singur sezon. În schimb, investește în piese clasice și cumpără elemente în trend la prețuri mai mici. Astfel nu vei regreta după ce trendul a trecut și ai rămas cu o haină demodată.

Gândește-te bine înainte să cumperi


Este important să te gândești bine înainte de a cumpăra ceva nou. "Gândește-te la trei combinații pe care le poți face cu piesa nouă și ceea ce ai deja în garderobă. Dacă nu găsești trei variante, este un semn că nu trebuie să o cumperi", recomandă stilistul.

Nu cumpăra din impuls


"Pentru a evita cumpărăturile din impuls, caută hainele de care ai nevoie sau îți plac și adaugă-le pe lista de dorințe. Dacă și a doua zi îți mai dorești acea piesă, atunci cumpăr-o", spune Virginia Feacey.

Găsește un croitor bun


O modalitate prin care hainele tale vor părea mai scumpe este să le modifici la croitor. Totul ține de felul în care îți vin hainele, spune stilistul.

"Asta înseamnă să scurtezi pantalonii sau mânecile sau să te asiguri că sacourile și cămășile îți vin bine la umeri. De asemenea, atunci când cumperi o haină, asigură-te că adaugi la preț și costul modificării la croitor", declară stilistul.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă