Aceștia au descoperit o modalitate de a obține din cacatuși un material ce imită foarte bine pielea naturală. Materialul are același aspect și textură precum pielea naturală, dar este prietenos cu mediul.
Adrian LopezVelarde și Marte Cazarez au dezvoltat o metodă de a transforma cactușii în piele vegeană, pe care au numit-o Desserto. Este obținută în întregime din cactuși și poate fi folosită pentru a produce orice, de la pantofi, la curele, genți sau portofele.
Cactusul este o plantă foarte rezistentă atât la secetă cât și la temperaturi scăzute.
Potrivit site-ului celor doi producători, sunt selecționate și tăiate numai părțile mature ale cactusului, fără ca planta să aibă de suferit. Recoltele au loc o dată la 6-8 luni.Până în prezent, compania inovatoare a folosit pielea vegană pentru a produce poșete, tapițerie pentru mașini, pantofi și chiar haine. Și pentru că este un material natural, organic, acesta lasă pielea să respire, spre deosebire de variantele sintetice.
În procesul de fabricație, frunzele mature de cactus sunt lăsate la uscat în plin soare timp de trei zile, pentru a atinge exact nivelul de umiditate de care este nevoie.
Materia primă este apoi procesată printr-o tehnică unică pentru a obține materialul vegetal ce imită perfect pielea.Un detaliu extrem de important este faptul că pielea obținută din cactus este parțial biodegradabilă și nu conține plastic. Iar acest lucru o face și mai valoroasă pentru industria de modă și nu numai.
Produsul organic și sustenabil este rezistent la temperaturi scăzute și poate fi folosit pentru a înlocui pielea naturală și pielea sintetică, din materiale care nu sunt biodegradabile.
În prezent, cei doi producători negociază cu jucători importanți din industria textilă, astfel încât pielea naturală Desserto să devină un material accesibil, folosit pe scară largă..
Posteaza comentariu