Culorile - prieteni sau dusmani?
Culorile - prieteni sau dusmani?
| albastru | galben | rosu | negru | alb | verde |
Ai aflat importanta culorilor asupra starii tale de spirit. Estebine sa afli ca, de multe ori, tot culorile sunt vinovate de reusitasau de nereusita unui proiect important nu ti-ai mai alege la intamplaregarderoba. Cheia succesului ti-o dezvaluie armocromia, o tehnica folositain lumea intreaga de manageri si oamenii politici.
Armocromia este stiinta care determina culorile ideale pentru fiecaredintre noi pentru o intalnire de afaceri sau pentru una amoroasa sauchiar pentru intalnirea cu destinul.
Din prima clipa in care deschidem ochii si pana la sfarsitul vietiinoastre pe pamant suntem inconjurati de culori: locurile in care traim,privelistea care se deschide de la fereastra noastra, pisicul nostrusau florile din glastra.
Culoarea prezenta in natura si apoi in obiectele construite de oameninu mai este intamplatoare, ci raspunde unui cod precis al limbajului.Culoarea semaforului, a uniformei sau a jucariilor este aleasa astfelincat sa stimuleze anumite simturi mai mult decat altele. Si acest lucrueste valabil si in domeniul vestimentatiei: ne imbracam cu o anumitaculoare pentru a fi mai frumoase, utilizam o nuanta de fard specificapentru ca ne aprinde privirea.
Culoarea este cea care ne face sa fim remarcate sau sa trecem neobservate,prin care socam sau ii lasam reci pe cei din jur. Dar de fiecare data,o utilizam pentru a trimite mesaje precise, pentru a comunica si a-iinfluenta pe ceilalti in favoarea noastra.
Dar ce este de fapt IMAGINEA? Este felul in care ne vad si ne retinceilalti, este "amintirea noastra" pe care o lasam mostenire celordin jur. Este chipul nostru, vocea, culoarea ochilor sau a paruluinostru. Dar este si amintirea hainelor noastre si a culorii lor. Iarelementul "culoare" joaca un rol fundamental in cadrul imaginii.
Chipul nostru" imbraca" in mod fundamental trei culori: acea a ochilor,a parului si a tenului. Atunci cand ne imbracam cu o haina de o anumitaculoare - corpul nostru va reactiona imediat prin intermediul pigmentilorfetei - ochi, par,ten. Prin imbinarea acestor culori pot rezultadoua tipuri de imagine. O imagine extrem de neteda si de armonioasa -armocromica, in cadrul careia privirea straluceste, fata este luminoasasi reprezinta centrul atentiei. Sau, dimpotriva, o imagine discromica,opaca, sufocata, in care ochii sunt stinsi, iar chipul este palid pentruca nuanta imbracamintii le fura stralucirea.
Este clar deci ca nu orice culoare este potrivita pentru toti. Si atunci,cum am putea sa alegem dintre nenumaratele propuneri pe care moda ni lelanseaza mereu? Pentru a determina ceea ce ni se potriveste cel mai binefiecareia dintre noi, ar fi suficient sa apelam la una dintre acestedoua metode simple, dar foarte precise.
Prima metoda se identifica cu regulile bunului gust si reprezinta inceea ce priveste culoarea, cunoasterea semnificatiei fiecarei nuante insocietatea de azi. Aceste reguli variaza in functie de loc, timp si deconditiile politice si religioase, dar sunt oricum valabile pentru totiindivizii care apartin aceleiasi societatati. Cea de-a doua metoda esteuna cu adevarat tehnica, stiintifica si riguroasa, cu reguli fixe. Senumeste CMB si prin intermediul ei se poate determina culoarea idealaa unei persoane. Acest lucru se face in functie de culoarea ochilor, aparului si a tenului, obtinandu-se astfel tonalitatile tuturor culorilorcare ne pun in valoare, deci culorile noastre ideale. Metoda CMB aaparut in lumea fascinanta a Hollywoodului, dar acum ea este utilizatain intreaga lume pentru a studia imaginea persoanelor faimoase cumar fi Bill Clinton sau Tony Blair. Si Lady Diana s-a numarat printreutilizatorii acestei metode, iar rezultatul a fost formidabil pentru caintreaga lume isi aminteste de eleganta si rafinamentul ei.
| albastru | galben | rosu | negru | alb | verde |
De Elena Danciu
Posteaza comentariu