Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate la nunțile regale
Meghan Markle a purtat o rochie superbă la nunta cu Prințul Harry, iar rochia pe care a ales-o Kate Middleton în ziua nunții cu William a intrat în istorie prin frumusețe și eleganță.
Dar de-a lungul timpului și alte prințese, ducese sau chiar regine au fascinat publicul prin intermediul rochiilor de mireasă pe care le-au ales. Iată câteva dintre cele mai frumoase rochii de mireasă purtate la nunțile regale:
Dar de-a lungul timpului și alte prințese, ducese sau chiar regine au fascinat publicul prin intermediul rochiilor de mireasă pe care le-au ales. Iată câteva dintre cele mai frumoase rochii de mireasă purtate la nunțile regale:
Ekaterina Malysheva
La nunta sa din 2017 cu Prințul Ernst August Jr. (fiul vitreg la Prințesei Caroline de Monaco și fiul Prințului Ernst August de Hanovra), designerul Ekaterina Malysheva a purtat o rochie cu top din dantelă și un decolteu adânc. Creată de designerul Sandra Mansour, o prietenă de-a miresei, rochia era decorată cu numeroase mărgele și perle.
Sofia Hellqvist
Înainte de a se căsători cu Prințul Carl Philip al Suediei, Sofia Hellqvist a fost star de reality-show și chiar model topless. La nunta din 2015, aceasta a purtat o rochie ce pare inspirată de rochia purtată de Kate Middleton la nunta cu Prințul William. Rochia a fost creată de designerul suedez Ida Sjostedt.
Beatrice Borromeo
Beatrice Borromeo, descendentă a familiei aristocratice italiene Borromeo, s-a căsătorit în 2015 cu Pierre Casiraghi, fiul Prințesei Caroline de Hanovra. Mireasa a purtat o serie de patru ținute, iar rochia sa de mireasă a avut o croială de tip A și a fost creată de designerii Armani Prive.
Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein
Jurnalista Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein s-a căsătorit în anul 2014 cu Prințul Amedeo al Belgiei și a ales pentru ziua cea mare o rochie cu top din dantelă brodată pe margini. Mirele a renunțat la titlul nobiliar un an mai târziu, iar cei doi locuiesc în New York.
Prințesa Madeleine a Suediei
Cea de-a șaptea în ordinea succesiunii la tron, Prințesa Madeleine a Suediei s-a căsătorit cu specialistul american în finanțe Christopher O'Neill în anul 2013. Atât rochia, cât și voalul au fost create de designerul Valentino Garavani.
Claire Lademacher
Claire Lademacher, născută în Germania, a lucrat în publishing înainte de a decide să urmeze o carieră în bioetică. Aceasta s-a căsătorit cu Prințul Felix de Luxemburg în anul 2013, purtând o rochie de mireasă Elie Saab. Deși ar fi putut să se ocupe de îndatoririle sale de prințesă, Claire și-a continuat studiile și și-a dat doctoratul în etica donării de organe.
Stephanie de Lannoy
Născută Contesă de Lannoy, fotografiată aici alături de fratele său, Stephanie s-a căsătorit în 2012 cu Marele Duce Guillaume, moștenitorul tronului statului Luxemburg. Rochia sa realizată pe comandă de designerii Elie Saab a fost brodată cu 50.000 de perle și avea o trenă de aproape trei metri.
Zara Phillips
Nepoata Reginei Elisabeta a II-a, Zara Phillips, a purtat o rochie cu croială de tip A, creată de Stewart Parvin, designerul reginei. Zara s-a căsătorit în anul 2011 cu fostul jucător de rugby Mike Tindall.
Charlene Wittstock
Fosta înotătoare olimpică Charlene Wittstock s-a căsătorit cu Prințul Albert de Monaco în 2011, în ciuda zvonurilor care spuneau că tânăra sportivă ar fi avut dubii în privința nunții și a relației sale cu Albert. Aceasta a purtat o rochie Armani Prive, cu o croilă cu umerii goi, decorată cu 40.000 de cristale Swarovski și 20.000 de perle, pentru realizarea căreia au fost necesare peste 2500 de ore de muncă.
Kate Middleton
Actuala Ducesă de Cambridge a relansat odată cu nunta sa din 2011 cu Prințul William moda rochiilor de mireasă cu mânecă lungă. Creată de Sarah Burton, designer al casei de modă Alexander McQueen, rochia purtată de Kate Middleton este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rochii de mireasă purtate la o nuntă regală.
Prințesa Victoria a Suediei
Moștenitoarea tronului Suediei s-a căsătorit în anul 2010 cu Daniel Westling, un fost antrenor personal și proprietarul unei săli de fitness. Rochia viitoarei regine a Suediei a fost creată de Par Engsheden și a avut un model simplu, cu umerii goi.
Letizia Ortiz
Înainte de a se căsători cu Prințul Filip al Spaniei, purtând o rochie custom Manuel Pertegaz, Letizia Ortiz a fost jurnalist și prezentatoare de știri. A devenit Regina Letizia a Spaniei în 2014, atunci când soțul său a urcat pe tron, după ce tatăl lui, Regele Juan Carlos, a abdicat.
Prințesa Diana
Născută Diana Spencer, viitoarea Prințesă de Wales a pășit spre altar purtând o rochie de mireasă creată de designerii David și Elizabeth Emanuel. Decorată cu 10.000 de perle, rochia cu mâneci bufante a Prințesei Diana a intrat în istorie și a definit moda următorului deceniu.
Prințesa Margaret
Prințesa Margaret, sora Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, l-a întâlnit pe fotograful Antony Armstrong-Jones la o cină festivă în anul 1958. Doi ani mai târziu, aceștia s-au căsătorit la catedrala Westminster Abbey, acolo unde s-au căsătorit și Prințul William și Kate Middleton. Prințesa Margaret, care a încetat din viață în anul 2002, la vârsta de 71 de ani, a purtat în ziua nunții o rochie de mireasă foarte simplă, creată de designerul Norman Hartnell.
Regina Elisabeta a II-a
În momentul căsătoriei cu Prințul de Mountbatten, Elisabeta era prințesă moștenitoare a tronului. Actuala Regină a Angliei a purtat în ziua nunții o rochie ivorie brodată, o creație Norman Hartnell, care avea aplicate cristale și 10.000 de perle.
Grace Kelly
Rochia purtată de actrița americană Grace Kelly la nunta cu Prințul Rainier al III-lea de Monaco, pe 19 aprilie 1956, este considerată una dintre cele mai elegante și mai cunoscute rochii de mireasă din toate timpurile. Rochia a fost creată de Helen Rose, costumieră care a lucrat alături de Grace Kelly pentru realizarea numeroaselor ținute purtate de aceasta în filmele studioului MGM. Se spune că rochia de mireasă purtată de Kate Middleton a fost influențată de cea purtată în 1956 de Grace Kelly.