S-a scurs prima seara a festivalului de moda Cluj Fashion Week. In aceasta editie de debut, au iesit pentru prima data pe podium colectiile prezentate de Anda Bucsa, Wilhelmina Arz, Universitatea de Arta si Design din Cluj, Bianca Pop si Lulu'Ah. Cea care a deschis seara a fost austriaca Martina Mueller care a incercat o colectie valoroasa, umbrita parca de un comercial folosit din abundenta.
Colectie futurista intr-un stil extraterestro-militara...
Cam asta s-ar putea spune despre colectia adusa in fata publicului de Ada Bucsa, designer care a decis sa vorbesca, prin aceasta colectie, cu femeile care inca mai au simtul umorului si care adora sa poarte buline si dungi, elemente extrem de uzitate si cautate in acest sezon. Intregul moment a fost completat de incaltarile semnate de Robert Redmond, care se incadreaza intr-un stil, de asemenea, futurist, dar si de mastile care acopereau fetele manechinelor si care au fost punctele de rezistenta ale serii.
O lume construita intre doua dimensiuni, despre asta a fost vorba.Bianca Pop intr-o zona asemanatoare...
Continuand parca aceeasi poveste, dar intr-un alt registru, Bianca Pop s-a exprimat la fel de liber pe podiumul Cluj Fashion Week. Cadrul contruit de designer caracterizeaza perfect viata si obiceiurile calugaritelor benedictine. Ce-a vazut? Multe crinoline, lungi sau scurte, chilotei bufanti din moda fostelor doamne din burhezia franceza, dar si rochii lejere, fluide completate totusi de volume care le extrageau parca dintr-un tablou de poveste.
Debutantii si-au spus cuvantul...
Si prima a fost Lulu'Ah care a adus-o in fata publicului o alta Madonna. Piese proaspete, nici nu se putea altfel, piese copilaresti, dar, in acelasi timp, pline de fantezie, cu multe volane si corsete.
Ochelarii geek au fost accesoriile care au facut diferenta, iar frezele impertinente, pline de tupeu creativ, au completat intregul tablou.Universitatea de Arta si Design din Cluj, scurt si la obiect
Aici s-au putut urmari creatii de un gri perfect, dintr-o colectile mai degraba structurala. O combinatie perfecta intre stilul masculin si feminin, studentii au adus in fata publicului piese cu revere duble, volume si layere, chiar si in moda.
Experienta si-a spus cuvantul...
Si aici a fost rolul Wilhelmine Arz care a mers pe aceeasi linie pe care o cunoastem deja... sensibila, romantica...
Totusi, pentru a se alinia realitatii, designerul a introdus in toata aceasta poveste o serie de elemente militaresti, care au facut diferenta. In ceea ce priveste culorile, Wilhelmina Arz a facut o alegere pe cat de ciudata, pe atat de inspirata. Rosu, in toate tonurile lui, in constrast cu tonuri discrete si neutre...Un articol de Ileana Voicu Ghinea