Cum să îți îngrijești încălțămintea din piele întoarsă. Trucuri utile!

Acest material este destul de pretențios și necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba de curățarea lui, de aceea îți sărim în ajutor! Sezonul rece a venit, iar

Acest material este destul de pretențios și necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba de curățarea lui, de aceea îți sărim în ajutor!

Sezonul rece a venit, iar încălțămintea noastră are nevoie de răsfăț. Ploile și noroiul o pot degrada, dar îi poate strica și aspectul. Dacă vrei ca pantofii, botinele sau ghetele tale din piele întoarsă să pară noi de fiecare dată când le porți, atunci trebuie să respecți câteva reguli:

1. Folosește guma de șters

Dacă nu ai în casă o gumă de șters, atunci mergi de urgență la magazin pentru a ți-o cumpăra. Se va dovedi a fi foarte utilă atunci când pantofiorii tăi din piele întoarsă s-au ales cu câteva pete de toată frumusețea.

Freacă cu ajutorul ei zonele afectate, după care folosește o perie specială de încălțăminte, adică una cu perii tari, pentru a șterge urmele produse prin frecare. La final se mai poate șterge încălțămintea cu o lavetă îmbibată în oțet de mere pentru a-i uniformiza aspectul.

2. Hârtia îți poate fi de mare ajutor

Cu cât este mai dură, cu atât rezultatele vor fi mai rapide. Procedeul este același ca la guma de șters, singura diferență fiind ordinea procedurilor. Cu ajutorul hârtiei cocoloșite frecăm pielea întoarsă, după care ștergem discret cu apă și oțet întreaga porțiune asupra căreia am insistat. La final utilizăm peria pentru pantofi pentru a uniformiza materialul.

3.

Chiar și oțetul simplu cu apă poate da randament

Dacă petele nu sunt prea vizibile, ci doar materialul a căpătat un aspect neuniform, atunci folosește o cârpă cu apă și oțet pentru a șterge întreaga suprafață. Se poate face chiar o soluție din aceste două ingrediente pe care o vom pulveriza peste tot pantoful, având însă grijă ca acesta să nu se umezească prea tare.

4. Realizează un amestec din lapte și bicarbonat de sodiu

Laptele degresat ar fi soluția cea mai bună, însă nu este o regulă. Amestecă 100 ml lapte cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și folosește o cârpă moale pentru aplicare. La final, poți clăti cu puțină apă curată pentru a șterge urmele lăsate de această soluție.

Acest amestec este util mai ales pentru acele porțiuni care devin lucioase uneori pe acest tip de piele.

5. Amidonul, util pentru pete serioase

Dacă ți s-a întâmplat să îți pice ulei pe încălțăminte, atunci apelează cu încredere la amidon. Pune un vârf de cuțit pe pata respectivă și lasă să acționeze aproximativ 20-30 de minute, după care clătește locul cu pricina.

6. Sprayurile speciale, varianta cea mai comodă

Dacă ești o persoană ocupată și nu ai timp să aplici soluțiile de mai sus, atunci produsele din magazine îți pot fi foarte utile. Există sprayuri speciale destinate curățirii acestui tip de piele, ba chiar unele dintre ele au o perie pe capac.

Cumpără una care îți face cu ochiul și aplic-o după fiecare purtare.

7. Nu le usca la temperatură mare

După fiecare dintre aceste procedee, ai grijă să lași încălțămintea să se usuce natural la temperatura camerei. Nu folosi feonul de uscat părul, nici nu le pune lângă calorifer sau în bătăile puternice ale razelor de soare, altfel acestea vor deveni rigide și culoarea nu va fi uniformă.